Foto: Agnete BrunNordlendingen Christel Alsos feiret 10-årsjubileum som artist i 2016, og har vært med i årets utgave av «Hver gang vi møtes» på TV. Nå er hun ute med låta Make Me Happy, og vi har tatt en prat med henne om den nye låta, «Hver gang vi møtes» og andre ting.

Gratulerer med ny låt! Hva kan du fortelle oss om den?

- Tusen takk! Det er en låt som handler om den vanskeligste tiden midt i et brudd, hvor man ikke vet opp ned på seg selv eller verden lengre, hvor de store klisjéene gir veldig mening og det føles som at ingenting annet betyr noe som helst.


Hvor og hvordan liker du best å skrive låter?

- Jeg har litt todelte prosesser, hvor den ene er å forsøke å være litt kontinuerlig påskrudd når det gjelder å fange idéer, enten gjennom å synge inn melodier på telefonen eller jobbe med tekster og temaer jeg ønsker å formidle. Del to er å forvalte disse idéene videre i samarbeid med andre. Jeg liker å skrive med andre, på den nye låta ble en av telefon-idéene mine jobbet ut i studio og spilt inn samtidig, noe jeg ikke har gjort på de siste platene mine. Da har skriveprosessen og studioprosessen vært ganske adskilte. Jeg likte å være litt tilbake i at det er kort avstand mellom idé, låt og innspilling, noen ganger kan det fange en nerve det er vanskelig å gjenskape.


Hva er din største inspirasjonskilde når du skriver låter?

- Livet mitt og det jeg erfarer, lærer, sliter med eller grubler på. Ellers å konsumere annen kunst, musikk, filmer, bøker. Alt som setter tankene i gang.


Hvilken betydning har «Hver gang vi møtes» hatt for deg?

Programmet var en opptur i seg selv da det ble spilt inn i fjor sommer, fordi vi hadde det veldig gøy sammen. Videre har det vært veldig hyggelig med responsen etterhvert som programmet har gått på TV og jeg er spesielt glad for flere har oppdaget musikken min.Med så mange år bak deg som musiker, hva har vært de største opplevelsene?

- Det der med å holde platene og etterhvert vinylene i hånden etter veldig mye jobb, et produkt og noe som har gitt et resultat har alltid vært veldig stas. Også de øyeblikkene som har vært preget av at de tidligere føltes som noe uoppnåelig og så blitt virkelighet, som å spille på Rockefeller eller i Oslo Konserthus eller skrive låter med Joakim Berg, duett med Thomas Dybdahl. Og fortsatt er det stort å få låtene mine på radio. Jeg tar ingenting som en selvfølge.


Hvordan er drømmepublikummet?
- Lyttende.


Det er mye bra norsk musikk der ute. Hvilke andre norske artister mener du man bør følge med på?

- Veldig mye bra!! Jeg har ikke helt oversikt over de nyeste talentene akkurat nå, men jeg så ISÀK opptre på Spellemann som hyllest til Mari Boine. Det var en fantastisk opptreden, tipper vi kommer til få se mer til dem fremover.


Hva kan vi forvente av deg framover?

- At jeg vil fortsette å utforske forskjellige uttrykk og sider ved meg selv som artist gjennom frittstående enkeltlåter, album og konserter.