Hvordan påvirket covid-19 den kreative prosessen deres?
- Shit, hadde fullstendig glemt alt om covid, takk for påminnelsen, haha. Når vi tenker tilbake så utsatte pandemien vår seneste plate Infinty Action en del, da vi jobbet med folk i USA og ikke kunne reise. Men, hadde det ikke vært for covid hadde heller ikke konserten vår i Parken blitt like episk. Det kom 52.000 mennesker og det var den første ordentlige arenakonserten i hele EU på halvannet år. Så covid har også definert oss positivt.- Flere medier har erklært dere Danmarks største band, da er det ikke stort mer å gjøre annet enn å holde fansen varm? Hvor går veien videre?
Veien går til Norge! Hvis det er en ting i vår karriere vi gjerne skulle ha gjort om på, så er det vi skulle ha kommet opp hit før. Vår unnskyldning er at vi har hatt det kjempetravelt i Danmark, så kom covid osv. men vi skulle ha kommet før. Vi var her på By:Larm for fire år siden også, vi elsker å være her.- Hvem påvirker dere musikalsk?
Vi har mange ulike musikalske referanser. Vi er fem gutter som lytter til mye forskjellig, men vi startet bandet som et New Wave band. Så blant annet Devo, New Order, XTC, Talking Heads, Blondie, Eurytmics og mange fler. Vi hører masse på club-musikk; Underworld, The KLF, Daft Punk... Ellers har vi også vært inspirert av Trap-scenen. Vi hadde Sivas, en dansk rapper med på et nummer på Liber (den andre skiva vår), og Lord Siva, en dansk sanger, synger med på et nummer på Solkongen (vår tredje plate). I det siste har vi hørt mye på Chris Rea, Dire Straits, Suzanne Vega. Det er rett og slett bredt. Vi går mye mer inn i og opp i materien om det er en god sang, enn om genren er riktig eller "kul nok". Vi elsker gode sanger uansett hvem som har laget dem.


- Fortell litt om prosessen rundt det siste albumet deres?
Infinity Action er noe jævla rot, men det er med vilje! Etter tre plater som var relativt stramme i uttrykket ville vi åpne helt opp. Vi ville egentlig ikke lage en plate. Vil ville prøve å være singel-artister sånn vi ser mange andre er.
Så vi startet med en engelsk låt, et trap/emo rock nummer som heter "1,2,3,4". Deretter fulgte "Som Fluer" som er bortimot bygget opp som en salme. Deretter kom barnesangen "Emil".
Tilslutt hadde vi gitt ut så mange singler etter hverandre at det gav mening å putte de på plate. Infinity Action er helt åpen og uten grenser, uten mål. Det var befriende og det vi trengte på daværende tidspunkt. Sånn er vi, vi lager musikk for oss selv, ikke for noen andre.

- Fortell noe vi ikke vet om dere?
Vi er oppkalt etter en fløteis.
Vi er store fans av et engelsk band som heter The KLF Foundation. I deres mest kjente sang "Justified and Ancient" er det en som rapper "Mine's a 99". Dette hørte jeg som Minds of 99, også kalte vi bandet det. Altså, The Minds of 99. Egentlig rapper han om en is som heter 99'er, som man får kjøpt fra isbilene i England. Barna sier til iskremmannen "Mine's a 99" så får de en softis med en sjokolade oppi.

- Dere har solgt ut BLÅ. Når kommer dere tilbake hit og spiller mer, og blir det for en større arena?
Hvis denne konserten går bra, og vi syns det er kult, og folk føler seg underholdt kommer vi tilbake og spiller flere steder og festivaler, helt klart. Hvis vi blir invitert, da. Det skal funke like bra for Norge og oss.

Infinity Action er en fascinerende plate, og femti tusen dansker kan vel heller ikke ta feil. Det gjenstår å se om Oslo og Norge får et gjensyn med disse fine fyrene i løpet av vinteren eller våren.
Web
Wiki
Instagram
Songkick