Foto: Jørn Veberg

Til tross for sin kompromissløse linje helt fra den spede begynnelsen i 2010, har punkrockerne i Oslo Ess både solgt til platina, blitt nominert til Spellemann flere ganger, og spilt et imponerende antall konserter og turneer.

Oslo Ess har på det nye, selvtitulerte albumet et bredere lydbilde enn vanlig hvor alle de tre vokalistene får skinne. Blåserekka har fått større plass enn vanlig og rytmeseksjonen svinger som aldri før. Les vår anmeldelse.

Bandets sjette medlem, Anders Nordengen, som produserte det forrige albumet, har bygget studio i bandets øvingslokale, noe som har gjort at bandet kunne ta seg bedre tid enn før med innspillingen.

Vi har tatt en prat med vokalist og frontmann Åsmund Lande.

- Hvem har inspirert dere denne gangen?
- Tiedemanns tobakk er litt inspirert av Steve Earle, Townes van Zandt og Guy Clark. Forsåvidt også Stein Torleif Bjella her fra Norge også. Sånn som han synger om Ål. Min låt handler jo om Vestby, der jeg vokste opp. Musikken på den er jo veldig Social Distortion. Down here (w/the rest of us) var liksom inspirasjonen for spillingen på den låta.Han legger til:
- Jeg tror det var en Kent-låt som gjorde at åpningslåta ble som den ble. Men, jeg husker ikke hvilken. Jeg får litt Hard to stay awake av Morten Abel-vibber av den åpningslåta?

Fra country til Queens of the Stone Age
- Vårt andre hjem ligger an til å bli en klassiker. Spent på hva fans og folk generelt sier om den. Jeg har trua på den hvertfall. Får litt DumDum-feeling på den. Og litt gammel Rolling Stones-vibber på en kul måte. Men, nå er det jeg som har laget den da, så jeg blir litt "Sindre Finnes" på den, flirer Lande.- Selv om du hater meg nå er en gammel låt Knut-Oscar skrev, som også var litt sånn trad/country-aktig som vi bestemte oss for å gå helt Queens of the Stone Age på til slutt.- Hva med låtskrivingen? Hvor har dere vært i den kreative prosessen?
- Vi har jo sagt at det er mye New Jersey (Springsteen osv.) blandet med California (Rancid/Social Distortion) generelt, men vi glemte kanskje å si at det er mye Americana/Folk-inspirasjon bak låtskrivingen.

Hjemmeside
Wiki
Facebook
Spotify