Har du noen gang hatt behov for å stresse helt ned. Sitte helt rolig og la kroppen slappe av, og sette på noe god og avslappende musikk. Da er dette en anbefaling til deg. In Field & Town lar deg slappe av samtidig som du må engasjere deg i musikken. Dette er ikke musikk du bare skal sette på i bakrunnen, men musikk du bør lytte til, for dette er et interessant album.

Hayden, eller Paul Hayden Desser som er hans virkelige navn kombinerer både rock og folkmusikk med sin egen vri på det hele. Og med en stemme som spenner fra det helt lyse til det mer melankolske og grove blir dette bra. Hayden spiller selv mange instrumenter på albumet, blant annet gitar, piano og munspill.

Musikken er enkel, men god. Og reisen gjennom albumet er både behagelig og rolig. De fleste sangene er pianobasert, noe som gjør at stemningen blir en del nedtonet. Og dette er noe som passer den såre stemmen til Hayden godt. Han har en interessant stemme som igjen gjør sangene mer interessante. Det er dype følelser i sving, det høres både i tekstene og i melankolien i melodiene. Det tas helt ned på flere låter som Damn This Feeling og The Hardest Part, som det også skal sies er blant de fineste låtene på albumet. Samtidig som melankolien står i sentrum finner vi også låter som er litt mer «upbeat», selv om der er en dårlig sammenligning kan det kalles det i forhold til resten av låtene. Eksempler er Worthy Of Your Esteem og The Van Song. Når det gjelder tekstene er mange dype og seriøse, men Hayden tør også å bevege seg mer i den humoristiske retningen, som i sangen Lonely Security Guard som handler om en sikkerhetsvakt som bretter origamifigurer.

Sangene kan kanskje virke litt kjedelige og like ved første gjennomlytting, men gi det tid. Dette er et album som trenger noen gjennomlytting før det begynner å låte interessant. For In Field & Town er langt fra kjedelig.

8/10


Hayden på Myspace