Norske Kaospilot har holdt det gående i en årrekke. Flerfoldige turnèer rundt i verden har resultert i mange fans ikke bare innenfor våre landegrenser. ”Shadows” som nå er ute blei spilt inn i 2005, med låter helt tilbake til 2001. I 2009 gis den endelig ut på det passende selskapet Fysisk Format.

Kaospilot spiller Hardcore utenfor de tradisjonelle rammene. Sammen med J.R Ewing var de med å sette Norge på kartet når det kom til nyskapende hardcore/prog. Gitarene er bråkete uten for mye fuzz, vokalen veksler fra snakking til skriking og taktene er som oftest synkoperte eller ujevne, (les 7/8-deler osv). Dette gir en spesiell følelse av både kaos og kontroll på samme tid. Ikke no p4-materiale med andre ord. Aggressiviteten/paranoiaen er gjennomsyrende selv på de rolige partiene. Et parti tillates sjelden mer enn 6 sekunder i rampelyset før det brutalt blåses bort av noe nytt.

Teknisk sett er dette veldig bra utført, men selv i denne sjangeren gjelder de samme basic reglene som ellers; man må ha feite låter. Og tidvis låter det både inspirerende og stemningsfullt. Særlig den noe annerledes ”Ad Infitum” drar seg seigt og digg av gårde med en dommedagsfeeling på slep. En del andre partier funker også bra, men låtene går stort sett for mye i hverandre. Det blir mye utblåsning uten at det går noe sted. Variasjonene blir for små.

For deg som digger Converge, Hot Cross osv er det absolutt noe å sjekke ut. ”Shadows” føyer seg fint inn i Fysisk Formats få utgivelser, men desverre ikke den beste. Etter presseskrivet tolker jeg det dit at gutta har lagt bandet på hylla. Synd, for det er stilige ting å spore, ingen tvil om det.

6/10


My kosepilot-space