Svenske Morbus Chron slapp medio 2011 kanskje fjorårets friskeste pust i death sjangeren. Sammen med et knippe andre nykommere viser de gamlegutta at det fortsatt finnes uprøvde formler som funker. Andre navn som traff bra i 2011 er bla Horrendous, Disma og Maim samt Chicago pionerene Cianide. Deres siste slipp er helt outstanding og virkelig verdt en lytt.

Morbus Chron har holdt det varmt siden 2007 og etter to demoer og en EP ble de plukket opp av Pulverised. Et singaporsk plateselskap som virkelig bidrar til å skape ny furore i death metal sjangeren.
Sleepers in the Rift er kvintettens første full-lengder og for en start! Rå, upolert vintage death metal uten noen spesielle influenser er hva skiva kan by på. Selvfølgelig finnes det influenser både ifra både US og SWE death men de pakker det herlig inn og polerer det med sin egen sound og attityde. Lyden er skrudd retro men ikke for retros skyld, mer fordi noen annen form hadde ikke passet Morbus Chrons morbide fremføring av primitiv men kreativ death metal.
Vokalen passer perfekt til lydbildet og tekstene er skrevet med den orginale morbide humoren slik bandene på midten av 80-tallet gjorde det. Låtene er enkelt bygd opp men de har alle noe ekstra ved seg som hever et øyebryn helt plutselig.Sleepers in the Rift river og drar i deg hele skiva igjennom (34,46 minutter for å være helt korrekt, nevnte 2 EP spor er også inkludert) og for oss som ikke får nok så er det bare å kjøre den på repeat, enkelt og greit.


Morbus Chron på MySpace.com