Funebre sammen med Abhorrence får faktisk den tvilsomme æren av å være de aller første finske rendyrkede death metal navnene på slutten av 80 og starten av 90 tallet. Desverre som flere andre pionerer ifra den finske scenen så holdt det ikke lenge og det ble med aktuelle Children Of The Scorn ifra 1991.
Spanske Xtreem Records kjører en nostalgibølge om dagen og reutgir flere av denne epokens godbiter med Funebre som siste tilskudd til katalogen.
Skiva er remastred og kommer med begge Funebres demoer samt en utvidet booklet med masse snacks for spesielt intresserte.

Children Of The Scorn er et massivt og mektig stykke old-school death metal med flere aspekter som lett kan brukes som referanser for band av nyere tid. Musikken er rett frem, knallhard death metal dynga ned i kraftige riff, blastbeat fri skinnpisking og en vokal som for sin tid var ekstremt ekstrem. Låtene er primitivt (som er en bra ting!) arrangert med god variasjon på tempo og intensitet. Overgangene sitter som støpt i jern og hele skiva har en herlig groove gående mye pågrunn av produksjonen. Lydbildet er skarpt og spesielt gitaren kommer godt frem sammen med den grove vokalen. Funebre var et foregangsband og Xtreem beviser det den dag idag at ekte death metal aldri går av moten og holder lett tidens test.