Amund Maarud har delvis forlatt bluesen på Perfect Stranger, hvor han blir kompet av countrybandet Lucky Lips (som tidligere spilte bluegrass). Banjoplukking ved Even Reinsfelt Krogh og Malin Pettersens vakre harmonivokal preger de fleste av de ni låtene her.

Plata begynner med den medrivende Change of Heart, som har gitarsolo og er lett å trampe takten til. Jeg liker også godt balladen Perfect Stranger, hvor Stian Sveen spiller lapsteelgitar, den elegante, sommerlige førstesinglen Indian Butterfly, som har et herlig driv, den fengende rootsrockeren My Guitar og den fengende poprocklåta Translate My Instructions.Albumet skal være inspirert av artister som Buddy Miller, Little Feat, Ry Cooder og Robert Plant, og er på sitt mest originale på den avsluttende gospelrockeren Carry Me, som starter a cappella, har 50-tallsstemninger og avsluttes med en psykedelisk outro som godt kunne ha vært droppet. Nevnes bør også Maarud/Pettersens countryduett Going Home, der teksta er basert på Lars Saabye Christensens dikt "Nedenom og hjem". På halvparten av tekstene har han hatt hjelp av den profesjonelle låtskriveren Kim E. Bergseth og amerikaneren Jace Everett, som flere kjenner fra tittelmelodien til tv-serien "True Blood".

Perfect Stranger er et velprodusert album som klinger godt på stereoanlegget. Det er så langt ikke tilgjengelig på strømming, bare på vinyl og cd. Amund Maarud har ikke vært kjent for å gå nye veier og unngå stempelet som bluesartist. Jeg håper på mer samarbeid med Lucky Lips! Releaseturneen starter 6. oktober på Parkteatret i Oslo.