Har Mar Superstar har lenge vært en slags underground kulthelt i musikkverden store deler av karrieren, og kommer mest sannsynlig til å forbli et kultsymbol. Hans nye og femte album, Best Summer Ever, blir beskrevet av han selv som: “Greatest Hits of Har Mar Superstar from 1950-1985”. Det er verdt å merke seg at Sean Tillman, mannen bak pseudonymet, ikke ble født før 1978!

Best Summer Ever har han fått ekstra hjelp fra hans plateselskapsjef og The Strokes’ frontmann, Julian Casablancas, som har produsert albumet. På platens førstesingel, Youth Without Love, har han i tillegg skrevet låten. Som snytt ut fra Casablancas’ solodebut er det en herlig elektropop-låt som er noe helt annet R&B-låtene vi fikk levert på det forrige albumet.

Anybody’s Game følger eksemplarisk opp singelen i samme stil. Etter en rolig 60-talls ballade har han fått mer hjelp, denne gang av Karen O fra Yeah Yeah Yeahs. Haircut er nok en fløyesmyk elektropop-låt levert fra 80-tallet. Sjangerne blir bare fler og fler jo lengre man kommer ut i albumet. Fra retro elektropop til 60-talls soul til hardrock er spekteret banalt stort. Ikke alt fungerer like bra, men sluttproduktet er til slutt mer enn godkjent nok.

Best Summer Ever er merkelig, forvirrende, men fungerer mystisk nok veldig godt. Selv på hardrock-låten Famous Last Words klarer han å komme seg gjennom med bravur. Konseptet å lage albumet som sine best hits fra 1950-1985 er like gjennomført som det er sprøtt.