The Soft Bounce er den første albumutgivelsen fra Beyond The Wizard's Sleeve, duoen til den legendariske britiske produsenten og DJ'en Erol Alkan (Mystery Jets Klaxons, Late of The Pier++) og komponist/produsent Richard Norris (The Grid), utgitt på Alkans egne høyt respekterte label Phantasy. Prosjektet ble først kjent via en rekke remikser (eller "Re-Animations", som de selv kaller de) for et bredt spekter av store artister som Franz Ferdinand, Temples, Goldfrapp og Noel Gallagher's High Flying Birds.

Tidligere i år kom deres første originalutgivelser, i form av singlene Diagram Girl og Creation. Allerede da var det tydelig at originalmaterialet ville bære preg av det samme eklektiske sporet som remiksene, en uforutsigbar blanding av elektronisk musikk, psykedelia og new wave.

Med The Soft Bounce er det klart at Beyond The Wizard's Sleeve behandler sine egne låter som de gjør med andre sine; Låtstrukturene som ligger i bunn blir ofte totalt brutt opp, og resultatet blir flytende og intense kollasjer som veksler mellom å hinte om en struktur for så totalt å ta en helt annen retning. Hver enkel låt blir som en ny "trip", og det føles på sett og vis som originalmaterialet deres er "re-animations" av låter som allerede eksisterer i seg selv. Sporene samler seg innimellom til relativt konforme psych-pop-låter, men det blir fort møtt med en kontrast av radikale lydeksperimenter som tidvis totalt forvrenger følelsen av tid og rom. De mest ekstreme eksemplene her er synth-stryk dronen Tomorrow Forever og albumets siste kutt, det Jon Savage-gjestede spoken word-sporet Third Mynd.

The Soft Bounce er definitivt en plate man må møte med et åpent sinn, og om man er innstilt på å la seg rive med på de psykedeliske soniske eventyrene til Beyond The Wizard's Sleeve er det en forfriskende variert og spennende album. Referansene er mange og spenner hele veien fra 80-talls synthpop til bossa nova, og den radikale og lekene nerven som ligger i bunn i prosjektet gjør hele opplevelsen til litt av en berg-og-dal-bane-tur.