Sweetheart fra Oslo er nå en duo: John-Arne Gundersen (vokal, gitar) og Anne Mette Hårdnes (piano, harmonivokal). Men de var en trio da de noe overraskende vant Spellemannprisen for beste countryalbum i 2020: Sweetheart. Da hadde Sweetheart holdt på i hele 17 år (dog med en lang pause).

Allerede nå kommer de med det jeg som nå kalles ep, men jeg vil kalle et minialbum. I remember us, my dear består av fem låter der Sweetheart tidvis går nye veier. Den stemningsfulle tittelsangen har for eksempel både elbass og trommer. Den stillfarne The color I'm saving for you har en steelgitarsolo ved SJ Sveen (fra Lucky Lips), som spiller live med dem i høst.

Silver & Gold går i valsetakt og har (naturligvis) en sørgelig tekst, komplett med uling i vokalen til Gundersen. Låta bygger seg opp etter hvert som de elektriske instrumentene kommer inn, og er høydepunktet på minialbumet.Den smellvakre Running out of light er i god gammel, lavmælt Sweetheart-stil. Til slutt får vi en akustisk versjon av tittelsangen I remember us, my dear ved bare Gundersen og Hordnes.

Jeg syns faktisk at Sweethearts nye minialbum/ep er bedre enn albumet fra i fjor. Sangene trenger nemlig litt kjøtt på beina for ikke å bli for ensformige. Plata utgis på cd 29. oktober og vinyl 10. desember.