Karen Jo Fields (47) slo gjennom med et brak i 2000 og fulgte opp med nye album i 2003 og 2005. Men etter en ep i 2011 har det vært stille fra henne på platefronten, bortsett fra gjesteopptredener som harmonivokalist for Minor Majority.

This Is No Time byr på ni flotte sanger med personlige tekster. Musikken er mer pop enn visesang, og den hardtslående produksjonen til Tobias Flottorp Heltzer kler den virkelig godt.

De tre første låtene er noe av det beste jeg har hørt av Karen Jo! Dark Sky handler om noe så trist som avmakt og å miste kontakt i nære relasjoner, men er utstyrt med en fengende, lystig melodi med magisk koring ved Karen Jo og nydelig gitarspill ved Heltzer.Pål Angelskår fra Minor Majority gjør gjengjeld og synger duett på I'll Be There, der temaet er hvor langt vi mennesker er villige til å strekke oss for hverandre. Heltzer byr på lekker bass på den meget fengende Tell Me All, som burde ha radiohitpotensial.

Andre sanger er inspirert hennes amerikanske far, som er av indiansk avstamning. Jeg digger spesielt Horses og You Belong i så henseende. Sistnevnte ble første gang innspilt til ep-en hun ga ut i 2011. Denne versjonen er bedre!

Helt til slutt på dette drøyt halvtime lange popalbumet får vi ei vise, Old Crow, som handler om vennskap, musikk og seine kvelder sammen. Den krydres av lapsteelgitar og har en flott akustisk intro.

Karen Jo Fields har med This Is No Time lagd et av høstens beste norske popalbum. Snart kan man også kjøpe debutalbumet hennes, Embrace Me, på vinyl. Det utgis av plateselskapet til hennes mentor Christer Falck.