28-årige Jesper Lindell fra Ludvika i Sverige albumdebuterte i 2019 med Everyday Dreams, uten å bli lagt merke til her i landet. Men oppfølgeren Twilights fortjener stor oppmerksomhet. Dette er groovy rootsrock som slekter på Van Morrison (spesielt åpningslåta Westcoast Rain og Nights Like These) og The Band.

De fem første låtene er av meget høy kvalitet. If There Comes A Time er en mektig blue-eyed soul-ballade med synthstryk og trompet. Leave A Light On høres ut som om den er innspilt i Memphis (men er det ikke) og byr på orgelbrus og blåsere.Twilight er eneste coverlåt. Den ble utgitt av The Band på single i 1976, som var året de ga seg. Det spesielle er at Lindell synger duett med Amy Helm, som er datter av Levon Helm - mannen som sang The Bands mest kjente låter og spilte trommer. Her kan vi nyte klavinett-toner og en elegant gitarsolo.

Dance er enda en duett, med franske Theo Lawrence. Dette er en medrivende sang med sjarmerende VOX-orgel og elegante pianotoner. Så følger et hvileskjær, før albumet får et nytt høydepunkt med den alternative julesangen Christmas Card, der Klara Söderberg fra First Aid Kit bidrar med harmonivokal på en følelsesladd, nedpå soulballade som også byr på en nydelig tremologitarsolo.

Inspirasjonen fra The Band skinner gjennom på den løsslupne Living Easy, som har blåsere av New Orleans-typen, og Into The Blue, der Lindells falsett får meg til å tenke på The Band-klassikeren It Makes No Difference. Det originale med den er bolero-rytmene.

Jesper Lindell har med Twilights lagd et stort sett framifrå album. Tekstene hans er gode og lyriske, og brokker av dem er gjengitt i coverheftet. Nordmenn kan se ham live i Halden 2. april under utdelingen av den nye Fjording-prisen.