Embla Karidotter (31) spilte trommer i Razika sammen med bassist Marie Moe. Sammen med tre menn med bakgrunn fra Sløtface, Honningbarna og Aiming For Einrike dannet de for noen år siden countrybandet Embla and the Karidotters, der Embla synger, spiller gitar og skriver låtene.

I fjor ga det Bergen-baserte bandet ut ep-en Howling og en tospors vinylsingle, men ingen av disse er med på debutalbumet Hello, I'm Embla. Synd, for spilletida er bare 27 minutter og særlig sangen Bergen Blues hadde fortjent å være med.

Uansett byr plata på åtte låter med artige, originale tekster og gode melodier. Emblas stemme er ikke vakker, men har den rette countryknekken som gjør at den passer som hånd i hanske til musikken. Prima eksempler er Home og den morsomme Sunday Kinda Love, som galopperer av gårde og har mye steelgitar.Embla and the Karidotters serverer god gammeldags country & western, og det er lite nordicana (norsk americana) her. Det hele er inspirert av bl.a. Charlie Rich, Dolly Parton, Dixie Chicks, bergens countryband Empty Bottles Broken Hearts og honkytonk.

Et annet høydepunkt er Why Fall Asleep, When You Can Fall In Love? - en ballade som går i valsetakt og har et refreng man får lyst til å synge med på.

Side B på lp-en er ikke like god som A, men åpner iallfall sterkt med den fengende, sjarmerende Wild Hearts. De to neste låtene er av den trauste typen. Men jeg liker godt den barnslige teksta på You Were Wrong, som dessuten har en herlig intrumental avslutning.

Hello, I'm Embla er et godt debutalbum, produsert av Bergen-veteranen Matias Téllez. Det lanseres med en konsert på Revolver i Oslo 8. september.