Norges fremste progrockband ga ut fire album i sin levetid (1972-78) og hadde Jahn Teigen som vokalist på de tre første. Men så langt har det eneste utgitte liveopptaket vært Silently Loud, som ble innspilt sammen med KORK i 2003.

Nå har Grappa utgitt 3 lp-plater i en flott boks, It Was 50 Years Ago Today, med opptak fra Sveriges Radio i 1974 og Rebekka West i Oslo 1994. Sistnevnte var en av flere gjenforeningskonserter Popol Ace holdt midt på 90-tallet, og opptaket er gjort i stereo av NRK. Trommis Thor Andreassen har skrevet liner notes om hele bandets karriere i heftet som følger med. Der er det også mange svart-hvittbilder med bruntone.

Kjernen i bandet fra platene spiller på alle de totalt 20 låtene: Andreassen, Teigen, Pete Knutsen (keyboards, gitar), Arne Schulze (gitar) og Terje Methi (bass). Men i 1994 var de forsterket med en ekstra keyboardist: Sven Ohrvik.

Repertoaret i 1974 gir oss seks av de åtte låtene på andrealbumet Quiche Maya (1973), to fra debuten Popol Vuh (1972) og coverlåta Feelin' Alright (skrevet av Dave Mason for Traffic). Bandets navn var den gang Popol Vuh (men fordi et tysk band het det samme, ble de tvunget til å skifte navn). De mest kjente låtene er Hunchback, kremballaden All We Have Is The Past og singlen Queen of all Queens.

De tre låtene er også blant de ti opptakene fra 1994, hvor vi også får høre høydepunkter som The Art of Living og Soft Shoe Dancer.

It Was 50 Years Ago Today (en tittel som er inspirert av Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band) er en verdig avslutning på Popol Aces karriere, som altså begynte for femti år siden.