Orions Belte sover aldri. Det kan i alle fall føles sånn. Øyvind Blomstrøm, Chris Holm og Kim Åge Furuhaug som utgjør Orions Belte er til tider allestedsværende i norsk musikk. Ettertraktede studiomusikere og turnemusikere som de er, så kan de nesten kalles Norges svar på The Wrecking Crew. Når får de egentlig tid til alt? Siden debuten har det blitt en skive til, to live album og sist vi hørte fra dem – tre soloalbum i ekte KISS-stil. Og nå, det nye albumet Women.

Om man aldri før har hørt Orions Belte, så hører man allerede fra første anslag i I Will Always Miss You hvorfor dette bandet er så ettertraktet som de er. De er usedvanlige dyktige musikere, og de holder på med noe som nesten ingen andre gjør. Selv om de på dette albumet har flere kutt med vokal så tenker jeg likevel på dem som et instrumentalband. Et instrumentalband som opererer i en slags sjanger-mix hvor de setter rammene helt selv. Man hadde ikke vært overrasket om dette albumet hadde kommet ut i Madlib sin pågående serie med utgivelser av nyskrevet library-musikk. Altså musikk laget for å kunne bli samplet eller brukt i TV og film-produksjon.Albumets største øyeblikk er When You’re Gone I’ll Be Gone med Louien på vokal. En helt fantastisk låt og det er lett å skjønne hvorfor denne ble sluppet som singel i forkant av albumet. Hører gjerne mer av denne komboen i fremtiden.

Det man får bakoversveis av gjennom hele albumet er at det aller aller meste dette bandet gjør spilles av gitar, bass og trommer. Måten Øyvind Blomstrøm bruker gitaren for å skape all verdens lyder og stemninger er ganske enestående. Hadde han bodd i Los Angeles tror jeg at Blake Mills hadde hatt hard konkurranse om session-jobbene.

Jai Alai er en annen låt det er umulig å ikke nevne. Denne er klassisk Orions Belte.

Det man sitter litt igjen med er at dette er et album der enkeltlåtene nok kanskje fungerer bedre som nettopp det enn som et album. Som album kan det bli litt bakgrunnsmusikk til tider, uten at det nødvendigvis gjør så mye. Det er et svært eklektisk og lekent stykke bakgrunnsmusikk.