Hiawata! slapp nylig albumet These Boys and This Band is All I Know.

Gratulerer med nytt album. Fine anmeldelser så langt, hvor viktig tror du det er i 2009?

- Takk! For oss er det å bli anmeldt av musikkbloggerne og de uavhengige musikknettstedene som er det viktigste. Det er der musikkelskerne og de med mest lidenskap for musikk skriver i mine øyne. Avisene kastes jo dagen etterpå. Når det er sagt skal man vel ikke undervurdere en 6'er i Dagbladet heller, hehe.


Lydverket ga albumet deres 3 av 6 og skrev "skuffende enkle løsninger". Hva synes du om den beskrivelsen?

- Perfekt beskrivelse, hehe! Tror kanskje anmelderen misforstår oss litt, men sånn er det med musikk, man kan ikke vinne alle og det er subjektivt. For oss er det viktig å lage låter som er catchy uten at det nødvendigvis er den enkleste løsningen for oss. Vi prøver aldri å lage noe annet enn låter vi selv ville likt å høre, og ikke gå ut av vår vei for prøve å innfri andres forventinger selv om det er kult at folk forventer mye av oss.


Musikknyheter.no likte det nye albumet bedre og ga imponerende 9 av 10, og synes det er et perfekt album for sommeren. Er dette et typisk sommeralbum og er det derfor albumet er i hyllene nå i begynnelsen av mai?

- Ja, gemt ass, vi liker stilen deres! Vi har aldri hatt et mål om å lage et sommeralbum, men de siste 3 årene har vi sluppet utgivelser på våren så nå har det nesten blitt en regel. Hadde nok blitt det samme albumet hadde det kommet ut på høsten, tror ikke vi hadde tatt en Thomas Dybdahl. Hiawata er perfekt hele året uansett! Forhåpentligvis kommer "Blacks On Blondes EP pt.2: Blondes on Blacks" ut neste vår så da blir det sommer til neste år også. Flaks!


Anmeldere er flinke til å sammenligne nye band med andre band. Hvis du selv måtte beskrive deres musikk og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?

- Gitarpop med forkjærlighet for melodier og vokalharmonier. Oslos Teenage Fanclub, Norges Go-Betweens. Shit, det ble kleint ass, hehe. Synes NME's beskrivelse av oss som Belle & Sebastian som spiller Nirvana sanger traff litt skummelt godt for noen år siden uten at jeg noen gang har vært fortrolig med skotsk twee-pop eller spesielt glad i grunge, men mellomtingen høres litt frekk ut.


Det er mye bra norsk musikk i 2009. Hvilke andre norske band hører du på om dagen?

- Jeg har sniklyttet mye på Nomber 5s nye skive som kommer i slutten av mai. Tidenes hitsamling! Ellers så kommer vi ikke utenom våre venner i Harrys Gym, Sigh & Explode, Monzano/Little Hands og ikke minst Kenneth Ishak. Beezewax er et band jeg alltid hører mye på uansett. Synes også de nye sangene til Ingeborg Selnes og Accidents Never Happen er veldig fine, og John Olav Nilsen har noe stort på gang.


Hvis du fikk booke to band til en festival du selv skal spille på, hvem ville du ha valgt?

- Kan vi ta tre? Fett. Jo, Nomber 5s for å sikre en perfekt kveld før, under og etter konserten er jo et soleklart valg. Så tror jeg trommisen vår Are ville elsket å se NOFX, og Dinosaur Jr. som en felles booking for oss andre, selv om Håkon sikkert heller ville booket Steely Dan, Johan Guy Clark og Einar sikkert ville foretrukket å se Louie Barletta gjøre skatetriks på scenen til Television Personalities eller Bob Hund. Jeg hadde vært fornøyd så lenge det var nok å drikke og alle gutta var blide.


Noen konserter eller andre band du håper å få med deg i løpet av sommeren?

- Litt usikker på hvem som spiller hvor ass, men skal sikkert en tur på Øya. Uansett så skal jeg i alle fall se Morrissey i juni!
www.myspace.com/hiawata