Foto: Tom LundHonningbarna slipper singelen Penthouse Perfekt førstkommende fredag, 1. desember. Penthouse Perfekt er tredje og siste singel fra det kommende albumet, Voldelig lyd, som slippes 8. desember. Musikkvideoen til Penthouse Perfekt slippes søndag 3. desember. Over nyttår skal bandet ut på en storslått turné med hele 28 konserter i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Alt i løpet av drøye to måneder. Edvard Valberg (vokal og cello) har tatt seg tid til oss, før det hele kjører i gang.

Hva er din favorittlåt blant egne låter, og hvorfor?

- Pyongyang Freedom Fighter på den nye skiva. Desperat, dum/smart, klaustrofobisk og gøy. Også et jævla bra refreng: «Kafka, få meg til faen ut av Matrix / jeg er Pyongyang Freedom Fighter».


Hva er din favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?

- Woah, hmmm, akkurat nå er det Drained Lake av Metz. Det er så sjeldent det blir sunget om tida og stemninga vi faktisk er i og de gjør det på den eneste måten en kan gjøre det på.Hvilken musikk hører du helst på selv?

- Hvis en skal finne noe grunngreie som jeg liker i musikk så er det egentlig mye det som er ærlig og av folk som faktisk har noe på hjertet. Det er så jævlig mye smisk. Det er så jævlig mye dølt.


Fortell om din beste konsertopplevelse, som artist?

- Det er vanskelige å rangere hva som er best, men dagens vinner er da vi hadde konsert i Tønsberg på Total og det var ei som fridde til mannen på scenen samme kveld som to gutter begynte å sloss på scenen. Livet og døden.


Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum?

- HVER gang Nils (som spiller trommer) danser så hardt at han blir kasta ut. La Nils leve, vekter-Norge.


Hva er det beste med å drive med musikk?

- At det er meg og guttene mine, og alle som vil være med i Honningbarna, mot verden.Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Nå har vi allerede opp til flere (for det meste kjedelige) ting på raideren, men skulle jeg valgt tre ting til hadde det vært Fårup, falker og Ferrarier.


Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- Honningbarna med Voldelig Lyd.


Hva er den beste musikkvideoen du har sett, og hva gjør den så bra?

- Jeg er veldig glad i musikkvideoer, men den jeg nok er gladest i er Pursuit av Gesaffelstein. Ikke noe god vibb, bare kult og hardt.Hva var det første albumet du kjøpte selv?

- Det derre albumet av Cartoons (cheeng-cheeng wallaballa bingbang). Mamma og pappa ville ikke kjøpe det til meg av åpenbare grunner. Heldigvis fikk jeg ukepenger og heldigvis hadde Joker Høllen ryggen min.


Hva ville du blir når du ble stor, da du var liten?

- Arkitekt eller ingeniør. Ooops.


Hvor er det ultimate drømmestedet å ha spillejobb, og hvorfor?

- Et eller annet sted akkurat når ting går skikkelig til helvete. Noe som egentlig ikke føles så veldig fjernt ut akkurat nå.


Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

- In Every Dream Home a Heartache av Roxy Music. Kanskje den beste teksten noen gang skrevet.


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener du man bør følge med på?

- Brenn og Hudkreft er to jævlig unge og jævlig bra band som lover veldig bra.


Hvordan endte dere opp med ideen til å lage denne videoen?

- Låten Sant handler om å ville få en sannhet ut av informasjonskaoset rundt oss i en "post-truth"-verden. Det har aldri vært så stor spredning av meninger som i dag, og det sanne drukner fort i mengden. Basert på dette, ville vi lage en sann og usann musikkvideo på samme tid, i form av å fly gjennom et ekte sted, som en ekte fyr, men på en åpenbart usann måte med dårlig greenscreen.