Pressebilde

Jason Williamson er frontfigur og vokalist i Nottingham-duoen Sleaford Mods. Et band som på mange måter bringer videre punk-attityden fra 70- og 80-tallets Storbritannia. Med seg har Williamson Andrew Fearn. Fearn lager enkle, steintøffe, drivende elektroniske beats som danner bakteppe for Williamson sine skarpe, observerende tekster. Tekster som ikke legger noe mellom når det gjelder å beskrive det britiske samfunnet gjennom bannskap, sarkasmer og svart humor. Bandet utstråler en kredibilitet og ekthet som er befriende i dagens ofte glattpolerte musikkverden. The new voice of Britain? Mange mener det.

Duoen kommer ut med samlealbumet All That Glue 15. mai. Musikknyheter prøvde bl.a. å finne ut litt mer om albumet. Vi stilte spørsmålene og Jason svarte villig vekk. Bare ett spørsmål fikk vi et veldig kort svar på.

Hei! Jeg håper du er frisk og rask? Hvordan har livet vært siden koronaviruset for alvor slo innover England?
– Heisann! Ikke så verst for å være ærlig. Jeg er over den verste «faen, dette er slutten»-panikken. Det kunne vært verre, men her i England er vi jo vant til å slå oss til ro med bedritne forhold (latter).

Hva kan du fortelle oss om det kommende albumet til Sleaford Mods?
– Det er et retrospektivt album, et samlerobjekt for de som liker bandet. Det inneholder låter som ikke er tilgjengelige på nett annet enn som skisser og hjemmelagde YouTube-videoer. Låter som Jobseeker, Jolly Fucker og Routine Dean er bare gitt ut som 7-tommere (singler) i begrensa opplag. Det er sprøtt, for det er noe av det beste vi har laget. All That Glue er en fin samling med disse låtene.

Hvor vil du plassere dette albumet i diskografien deres?
– Det er et album som vi syns på en best mulig måte representerer idéen med bandet. Det inneholder også sju uutgitte låter som vi av forskjellige grunner ikke har fått plass til på de andre albumene våre. Vi er jo ikke akkurat et greatest hits-band. Vi har vel faktisk ikke hatt noen hits i det hele tatt! (latter).

I hvilken tidsperiode er låtene laget?
– De uutgitte låtene er laget i tidsrommet 2013 til 2016.


Foto: Terje Dokken

Jeg regner med at en del av konsertene dere skulle hatt er avlyst eller utsatt? Hvordan greier dere å overleve som artister i sånne tider?
– Jeg tenker ikke så mye på det for øyeblikket. Vi er jo heldige, for vi har hatt konserter i ett sett og blitt større. Andre band og artister vi kjenner tar det ikke fullt så rolig. Det er tøft for de mindre bandene.

Planlegger dere noen online-konserter i nær framtid?
– Nei.

Siste gang jeg så Sleaford Mods live var på Øyafestivalen i 2018. Hvordan likte du den konserten?
– Jeg elska den! Jeg elsker Norge, det er et forbanna fint land («a fucking lovely country»), så jeg håper vi kommer tilbake så fort det lar seg gjøre!
Mer stoff om Sleaford Mods her.