Hele 22 låter har Sleaford Mods plukket ut til samleplata All That Glue. Det er en miks av ting som har kommet i begrenset opplag, er uutgitte og/eller utvalgte publikumsfavoritter. Ifølge frontfigur Jason Williamson inneholder den doble vinylen låter som ikke er tilgjengelige på nett annet enn som skisser og hjemmelagde YouTube-videoer.

Dette er låter duoen har skrevet i tidsrommet 2013-2016, og de avviker ikke fra den velkjente oppskriften med stødige beats fra Andrew Fearn og treffsikre og rett-fra-levra-tekster fra Williamson. Mye av tematikken kretser rundt det ofte grimme dagliglivet i England. Williamson er god på presise og humoristiske betraktninger, usensurerte sådanne. I Fat Tax synger han f.eks om «The fresh prince of bellends» som er en referanse til TV-serien med et lignende navn. I Jobseeker svarer han «Fuck all!» på spørsmål fra det britiske tilsvaret på NAV om hva han har gjort for å finne seg en jobb.


«I'll rot away in the aisles of the Co-op mate, no prob»

Det er mange tøffe låter på All That Glue, men 22 låter i den lett minimalistiske stilen til Sleaford Mods blir mye å gape over på en gang. Jeg tar meg i å hoppe over noen av låtene. De låtene som virkelig sitter er det imidlertid høy kvalitet på. Låter som Jobseeker, McFlurry, Jolly Fucker, Routine Dean, BHS og avslutningslåten When You Come Up To Me er strålende eksempler på det. Sistnevnte har en mer melodiøs beat enn de andre, og jeg tror det hadde kledd Sleaford Mods å utforske den siden mer.

Konklusjonen må bli at dette først og fremst er et album for hardcore-fansen, men at man også kan finne mye bra for de som ikke er fullt så steinharde fans. Sleaford Mods er uansett et friskt og nødvendig pust i dagens musikkverden.

Les vårt intervju med Jason Williamson her


Hjemmesiden til Sleaford Mods