Mye er blitt sagt om hvordan Oslo Live oppstod fra asken av Quartfestivalen i fjor sommer. For de som opplevde 2008-versjonen av Oslo Live, var det lite som tydet på at de hadde hatt dårlig tid til å planlegge. Det hele var sømløst og nær sagt en fantastisk festivalopplevelse. Oslo Live har bestemt seg for å bli, og hvis man ser på hva festivalsjefene for Oslo Live, Magnus Ulvik og Gaute Haaversen-Westhassel, har fått til i Oslos uteliv, er det all grunn til å tro at vi vil se mange utgaver av Oslo Live. Med et lag på fem mann, med bl. a. de kjente DJ’ene Jørgen og Henrik Holck Johannessen, har de klart å skape årets billigste og mest besøksvennlige festival.

Oslo Live Festival starter 30. juni med kick-off på Blå og fortsetter med to scener på Kontraskjæret 1.-4. juli.

Flere av oss i Musikknyheter.no har tenkt oss på Oslo Live, og gir deg 5 gode grunner til hvorfor du også burde ta turen.

5. Det koster 99 kr for dagspass, 390 for festivalpass. Prisen er til å le av. Normalt betaler man opp mot 80 kr for en utepils, legg på en mynt til og du kan oppleve en festival. Hvordan de får det til skjønner vi ikke, men vi bryr oss heller ikke så mye, så lenge vi kan oppleve dette som nesten gratis.


4. Det er aldri langt å gå. Logistikken for Oslo Live er perfekt. Plassert mot murene til Akershus festning, har sjefene bak festivalen funnet en utmerket plass for en festival. Området er ikke spesielt stort, men det trenger det heller ikke være. Når det i tillegg er trikkeholdeplass rett nedenfor, og t-banestopp bare 10 minutter unna, er det aldri langt hjemmefra.


3. Festen slutter ikke når solen går ned. I tillegg til å ha festivalområde ved Akershus, har Oslo Live program på flere av byen klubber. Når siste artist har spilt sin siste akkord på scenen, trenger du ikke lete etter et nachspiel eller dra hjem, festen fortsetter på opp til seks forskjellige klubber. Det er offisiell kick-off på Blå 30. juni med Maskinen (…alle som inte dansar er voldtäktsmän…) og mange forskjellige acts spredd utover byen lagt til rette på den måten at du kun trenger å forflytte deg et kort stykke for å fortsette festen helt til solen står opp.


2. Kleerup, Karin Park, New Violators, Silver, El Caco, Paperboys og Echo & The Bunnymen skal spille. Musikknyheter.no har tidligere i år fått med seg konserter fra Silver, New Violators og Karin Park, samtlige anmeldt til høye karakterer. Når du i tillegg kan få med deg elektronika levert fra Kleerup, rock levert fra El Caco eller hip-hop levert fra Paperboys, er det noe som alle kan like. Oslo Live har satt opp en sjanger som tema for hver dag, og det anbefales alle å se et band de kanskje ikke har hørt om før. Selv gjorde vi i musikknyheter.no flere oppdagelser ved Oslo Live i fjor. Når de ovennevnte artistene ikke en gang er årets headlinere, sier det noe om hvor sterkt program Oslo Live har i år.


1. Klaxons, Opeth, Santigold og 2ManyDjs skal headline.
Klaxons har dessverre måttet utsette sitt nye album til 2010, men de har lovet festivalledelsen ved Oslo Live å spille flere nye låter, slik at publikummet skal få en smakebit på hva man kan forvente av plate nummer to. For alle som liker pop-rock er dette en grunn alene til å gjeste Oslo Live. Opeth har bygget seg opp til å bli et meget sterkt metallband. Booking-sjef for Oslo Live, Magnus Ulvik, gjorde en hel turne med Opeth tidligere i år, og kan melde at Opeth bare blir bedre og bedre for hver konsert de spiller.

Santogold het hun tidligere, nå heter hun Santigold, uten at det har noen stor betydning for musikken. Det er fremdeles den samme vakre musikken vi har fått levert det siste året. Når Santigold i tillegg skal lage ny plate sammen med Pharell Williams til høsten, er det lov å håpe på smakebiter.

Hør noe av musikken her
Offisiell nettside med program