Chinatown Bluesband har gitt ut coveralbum. Bluesband? Coveralbum? Noen vil kanskje finne disse to begrepene kombinert såpass kjedelige at de går videre uten å reflektere noe mer over det. Før dere gjør det, la meg komme med et par opplysninger: Dette er ikke blues, og coverlåtene er valgt ut med omhu og har fått et personlig og godt særpreg.

En del av særpreget er det kinesiske Nora Yueyue Zheng som bidrar med. Hun spiller på et kinesisk strengeinstrument som heter ghuzeng. Instrumentet er avbildet på coveret, og kan se ut som en siter. Ikke helt tilfeldig det, for instrumentet tilhører siterfamilien.

Musikalsk maestro og veteran Hans Petter (HP) Gundersen er med på diverse strengeinstrument og piano og har produsert plata. HP Gundersen har vært med på en rekke norske utgivelser både som musiker og produsent. Her kan bl.a. nevnes Nøkken, Madrugada, DeLillos, DumDum Boys, Ane Brun og Sondre Lerche. Han ga så sent som i fjor ut plate med The Last Hurrah!! HP trekker godt i de musikalske trådene på Silvertones. Han har med seg flere gode musikere, bl.a. Åse Britt Jakobsen (vokal) og Maria Due (vokal og gitar). Vokalarbeidet til de to damene er fabelaktig. Balsam for ørene, rett og slett!

På plata finner man bl.a. to Rolling Stones-covere, en med The Kinks, en Dylan-låt og en med Lovin’ Spoonful. Det funker helt supert på de fleste av låtene. Mixen mellom fine vokalharmonier, ghuzeng og diverse annet snadder (pedal steel, barytongitar, piano og strykere) glir lett inn i ørene, uten at det på noe sett og vis blir overflatisk eller kjedelig.De låtene undertegnede syns fungerer best er Kinks-låten I Go To Sleep, Dylan sin Forever Young og sløye Coconut Grove av The Lovin’ Spoonful. Når det er sagt, så er hele plata gjennomført vakker og sval og preget av gode musikalske prestasjoner. HP Gundersen sin fine og luftige produksjon er med på å kaste fin glans over en utgivelse som oser kvalitet fra innerst til ytterst.


PS: Chinatown Bluesband har releasekonsert lørdag 13.april på Christinegaard Hovedgaard i Bergen.


Facebook-siden til bandet.