I morgen, fredag 8. juni, slippes debutalbumet til Silver Lining, Heart and Mind Alike. Tittellåta, skrevet av Live Miranda Solberg, er allerede sluppet på singel. Det samme er førstesporet Week In Tennessee, skrevet av Stine Andreassen.

Silver Lining består av, i tillegg til allerede nevnte Live Miranda Solberg og Stine Andreassen, også Bjørnar Brandseth og Halvor Falck Johansen. Bandet møttes via en gjensidig kjærlighet til Gillian Welch og David Rawlings på en tributekveld til forbildene, og fant fort ut at stemmene til Solberg og Andreassen kledde hverandre. Stemmene til Solberg og Andreassen kler hverandre særdeles godt, og det er så vakkert og behagelig å høre på.

Jeg har hørt mange ganger på i forkant av denne anmeldelsen, og det er et album som får meg til å slappe skikkelig av. Jeg er sikker på at pulsen min går ned når jeg hører på albumet. Det er en behagelig varme i musikken. Se for deg en deilig, varm sommerdag. En stille, grønn park. Det er sånn musikk som er helt perfekt å høre på når du ligger der og drømmer deg bort fra hverdagens stress og mas.

Jeg tenkte jeg skulle trekke fram noen av låtene på albumet. En av dem er My Sweet Love, skrevet av Live Miranda Solberg. Når man hører på harmonien i stemmen til Solberg og Andreassen, er det gåsehudfremkallende vakkert. Teksten er også nydelig.
«And as the sun turns and the days grow brighter / my heart aches for all the light you’ll never see»

I Can’t Shake It er det vokalen til Halvor Falck Johansen som får dominere. Han har en kraftig og klar stemme som kler låta, og jeg nyter virkelig å lytte på den. Det er også Johansen som har skrevet låta.

Fly Low Tonight, skrevet av Stine Andreassen, er en av låtene som har festet seg hos meg. Den har en behagelig rytme, et fengende refreng og et meget imponerende strengespill. Brandseth briljerer i sin allsidighet på albumet, og denne låta er ikke noe unntak.

Heart and Mind Alike inneholder ti spor. Det siste jeg vil trekke fram er en søt låt på nesten 3 ½ minutt. Take Me If You Want Me har en nydelig tekst, og er en skikkelig kjærlighetsvise.
«Take me if you want / Love me if you can / I’ll always be searching for the one who’ll understand who I am»

For de som vil høre Silver Lining live, er det greit å få med seg at de skal ha releasekonsert på Postkontoret i Oslo 20. juni. Det vil i tillegg være mulig å få med seg en liten minikonsert allerede førstkommende lørdag, i forbindelse med signering av albumet på Big Dipper (også i Oslo).