Oslogutta i Stereopol har blitt omtalt tidligere her på musikknyheter.no, senest i et intervju undertegnede gjorde med bandet tilbake i mai i år. Singelen ”Northern Lights Shuffle” har allerede blitt sluppet som en smakebit sammen med en over gjennomsnittet kreativ musikkvideo. Så det var en åpenbar spennende oppgave å finne ut av hva Stereopol har fått ut av sitt debutalbum.Timbres & Phrases åpner med en liten instrumental og oppbyggende snutt før singelen ”Northern Lights Shuffle” banker av gårde med sin karakteriske bass/tromme-intro. En briljant komponert hitlåt med ekstremt fengende rytme og refreng, og gjennomgående gode melodilinjer. Mye av de samme kvalitetene skal fort vise seg å gjelde for resten av albumet. ”Fourteen Dreams” som er nestespor på skiva, har de samme suggerende trommene, og herlige gitarlinjene.

Lydbildet er både enkelt, men samtidig veldig dynamisk flettet sammen. Det er en fryd for ørene å høre hvor mye bandet har vokst rent musikalsk siden EP’n. Et annet høydepunkt er låta ”Media Intravenous”. En potensiell andresingel der vokalist Stig virkelig skinner på refrenget. Man får helt enkelt lyst til å synge med for fulle lunger. Igjen, en låt med god rytmer og melodi. Kort oppsummert veldig radiovennlig.

Midtveis kommer enda et instrumentalt parti med tittelen ”Phrases”(åpningsporet heter Timbres). Dette setter en slags markering for sistedel av verket. ”Woodland Waltz” åpner ”andre del”, og er en annerledes, roligere og dunklere sak. Atmosfæren trekker lytteren veldig inn, og vokalist Stig imponerer veldig med både klang og falsett på vokalen her. Låtene er generelt også mye lengre på mot slutten av albumet. ”Higher & Higher” er en slaks ballade aktig låt, der gjesteartist Anne Lene Hägglund figurerer. Rent vokalmessig blander de to stemmene seg på en harmonisk vakker måte, akkompagnert av både piano og lyse gitarlinjer gir det til tider frysninger.

Dette debutalbumet er en overasskende ”voksen” lytteropplevelse. Bandet har omtrent totalt forandret sound fra EP’n, samtidig som de har beholdt mye av de særegne trekkende. Et mesterlig produsert indie-pop album som blir meget kjekk å ha med seg på ørene mens man skal traske rundt i det dunkle vintermørke.

Timbers & Phrases er en solid platedebut av Oslobandet Stereopol. En veldig varierende og spennende lytteropplevelse som varmt anbefales.

PS! Bandet har releasekonsert på Internasjonalen førstkommende torsdag. 8 november. CC 100 kr / 150 kr så får du med vinylHør hele albumet på Wimp
Kjøp albumet på Itunes