The Goo Men liker å feste, det er det ingen tvil om. Tilsvarende debutplata "Shakey, Shakey” som kom i fjor, er "Making Love in Tight Spaces” festmusikk nesten fra ende til annen.

Festhumøret presenteres på denne plata som på den forrige, først og fremst gjennom røff og glødende gitar- og bassriff, supplert med orgel, perkusjon og blåsere. Noe som tilsier at livepotensialet setter ingen grenser. ”Party Like a Lion” åpner festen med støyende garagerock og vokalstrofer faktisk delvis lignende en eldre Tom Waits. Men det er ikke før den lekende ”Shag Rag” og den livevennlige ”Weekend Sinner” at pigmentene virkelig blir sparket i gang, og festen kan begynne. Plata preges igjennom av dansbare rockelåter á la The Hives og i enkelte stunder Gluecifer og Cato Salsa Experience. Unntaket er pausen i festen hvor ”Slide It In” kommer inn, uten at den trenger noen nærmere beskrivelse. For festen fortsetter blant annet med ”Shake Your Hips”, ”Let’s Have Sex” og den stemningsskapende ”Blame It On the Boogaloo”.

”Making Love in Tight Spaces” inviterer hverken til et vått bokbad eller en aften med skjønn lyrikk. Her utspiller de banale tekster over alle banale tekster seg. Klisjéene rundt damer, sex, alkohol og rock'n'roll vil ingen ende ta. Men består ikke de beste festene nettopp av disse klisjéene? Hvertfall i rock'n'rollen sin ånd gjør de jo det. Slenger man med litt sterkt pulver ville hvertfall ikke gutta i Mötley Crüe argumentere det i mot (uten videre sammenligning her forøvrig).

Deltakere og bidragsgivere på denne festen som er verdt å nevne er produsent og på perkusjon Christian Engfelt (bassist i Cato Salsa), samt diverse mennesker med tilknytning til BigBang og Skambankt.

Med fare for å virke streit og en festbrems, vil bivirkningene som regel med all festing og de ingrediensene det innebærer, etterhvert slå inn. Det gjør de også her. Grensen blir utover nådd for hvor lenge, selv om plata bare er drøye 36 min. lang, en orker å feste på plate. ”Making Love in Tight Spaces” begrenser seg derfor som et festspillende album og som i andre sammenhenger blir vel slitsomt i lengden. Skal en derimot ha full glede av disse energiske rockerebellene, bør man få de med seg i levende live. Helst med prosentholdig væske til som man er villig til å kaste på hverandre etterhvert som konserten glir inn i en stor orgie av en fest. For hvem liker ikke en god fest.

7/10


Her kan du oppleve The Goo Men sommeren 2007:
29. juni, 20:00
Mono - Dr. Mongos 40th birthday bash!, Oslo

30. juni 20:00
Festival: Fønix, Etne

2. juli, 20:00
Festival: Quart, Kristiansand

21. juli, 23:00
Festival: Fontaine Palace Liepaja, Latvia

26. juli, 20:00
Last Train, Oslo

9.august, 22:00
Festival: Øyafestivalen, Oslo

14. august, 21:00
Kroa, Bø

18. august, 20:00
Festival: Nature Aid, Sortland

The Goo Men

The Goo Men på Myspace