Den Portlandbaserte sekstetten Blitzen Trapper har to tidligere album på samvittigheten, men re - slipper med ”Wild Mountain Nation” sitt første album på anerkjente Sub Pop Records. De stiller seg i rekken av amerikanske indieband, og står ovenfor en tøff oppgave på sin ferd mot å erobre verden. At Blitzen Trapper får en kommersiell suksess er vel noe usikkert, men at de overbeviser med ”Wild Mountain Nation” hersker det ingen tvil om.

”Devil’s A - Go –Go” suger deg umiddelbart inn i Blitzen Trappers univers med stakkato gitarrytmer og tidvis atonale partier, og den skranglete lo – fi sounden suppleres med myk vokal og fengende melodier. Uten forvarsel er man så over i tittelsporet ”Wild Mountain Nation”, en herlig countrylåt med klare sørstatsreferanser og et refreng med høy allsangfaktor.

Blitzen Trapper kjenner tydeligvis sin musikkhistorie, og låner uhemmet fra storheter opp gjennom tidene. Den radiovennlige indiepoplåten ”Futures & Folly” kunne lett kommet fra hvilket som helst band fra Elephant Six kollektivet. Videre følger ”Woof & Warp of The Quiet Giant’s Hem”, den kanskje mest eksperimentelle låten på albumet, som tydelig er inspirert av The Flaming Lips, og med den nydelige countryballaden ”Country Caravan” smyger også Greatful Dead seg inn. ”Miss Spiritual Tramp” drar deg tilbake til 70 – tallet og halvannet minutt ut i låta dras også munnspillet og munnharpa frem. Overraskende nok fungerer det hele meget bra!

Platen innehar straighte indiepop låter, rene countrypartier og psykedelisk 70 – talls rock, alt innenfor en drøy halvtime, og Blitzen Trapper beveger seg på farlig grunn når de begir seg inn på en så ekstrem sjangermix på ett og samme album. Det kunne gått alle veier, men de kommer seg så absolutt helskinnet gjennom, og lever et så bra album at de står faretruende nær toppen av indiehimmelen.

8/10


Blitzen Trapper på Myspace