Etter et år med konserter og innspilling er Kite tilbake med oppfølgeren til 2004-debuten Bring out your dead. The hook, the Line, the Sinker kommer ut på 60/40 Records via Indie Distribution.

Den nye konstellasjonen av medlemmer består av musikere fra forskjellige anerkjente band. De har sørget for mer tyngde i lydbildet enn hvordan Kite fremtonet seg tidligere. Melodilinjene er mer groovebaserte og vi hører mindre fiksfakseri. Type groovy melodiøs stonerrock.

Åpningskuttet Enough Already indikerer det ovennevnte. Det er et godt tungt driv i musikken, og det skiftes mellom seige og svingende rytmer. Låta er også en av flere som har sirkulert rundt på diverse demoer og deres MySpace-side det siste året. Andresporet, Folding Wormhole følger i stilen fra forrige og det funker.

Videre får vi låter som Clean Cuts, The Baggage, Wolf og til slutt Grinding Teeth - alle låter som er kjent fra live set det siste året. Som en bonus følger også musikkvideoen til The Baggage med.

Personlige høydepunker er blant andre Clean Cuts og Safety Outnumbered. Begge disse er eksemplariske for det gjennomgående soundet på skiva. De bygger opp til kraftige og musikalsk sterke refreng med seige, men drivende vers. Det samme gjelder Keeping the Demons Out.

De viser hvordan en trio kan utnyttet sin kollektive musikalitet til det ytterste, med et resultat med en dybde og en bredde som skulle antyde en god del flere instrumenter. Det er vel en god kombinasjon av musikere og produksjon. Det er i hvert fall ingen tvil om at dette funker.

7/10

KITE har slippfest og turnépremiere i kveld, 16. oktober klokka 20.00 på Garage i Oslo.


Kite på MySpace