Pigeons er Here We Go Magics andre utgivelse. Bandet er basert i Brooklyn og består av fem medlemmer, der i blant vokalist Luke Temple.

Disse fem indierockerne byr på et gøyalt og lekent album der avant-pop blandes med psykedeliske elementer og tidvis med afropop. Musikken er repetativ (i positiv forstand) og låtene varer lenge nok til å føre lytteren i en transeliknende tilstand. Sammen med den androgyne stemmen til Temple blir det hele komplett. Nesten.

Allerede fra første låt tar jeg meg selv i å bevege hodet i takt med musikken. Hibernation består av små detaljer som stilletiende fuzz og sjenert pling plong. Bassen er lekende og morsom og sammen med 80-tallssynthen kan Hibernation minne vagt om new-wave bandet Devo.

Min fetish for bass sørger for at jeg lett blir forført av andre låta Collector, der sangen ikke bare starter med en bassrytme, men også en sexy bassrytme. Collector er mer rytmepreget enn åpningslåten og baner vei for potensiell dansing. Vokalen er happy-og-lucky, og gir meg samme livet-er-så-fantastisk-bra-følelse som Flaming Lips’ The Yeah Yeah Yeah Song. Det er ingen tvil om at Collector er albumets beste låt.

Med Casual fortsetter albumet å være drømmende i den forstand at en helst vil lukke øynene og la lydbølgene føre en langt av gårde til en verden der alt er rosenrødt og der en bare flyter med. Eventuelt et album som får en til å se opp mot himmelen en sommernatt det er fest i bakgården og danse rundt og rundt til en blir så svimmel at en må slenge seg ned på hengekøya.

Et sted i albumet klarer likevel Here We Go Magic å miste meg på veien. De huker tak i meg igjen med Moon som skiller seg ut med sitt kaleidoskopiske lydbilde, i motsetning til låtene Surprise, Bottom Feeder og Land of Feeling som ikke bare mangler melodisk bevegelighet, men som også ikke er i stand til å feste seg i det hele tatt. Det blir som en drøm en ikke husker dagen derpå.

Heldigvis avsluttes albumet med Herbie I Love You, Now I Know som består av sløret elektronisk tekstur og deilige klikkelyder, en låt som også demonstrerer hvor mye spenn Brooklyn-bandet har å spille på, med tanke på hvor totalt annerledes, men like god, låten er i forhold til for eksempel Casual.

Det er et hint av Efterklang å spore i Pigeons, og jeg er sikker på at dette er et band, som i likhet med Efterklang, også er enda bedre live. Nevertheless, jeg er fascinert.

Here We Go Magic på Myspace
Here We Go Magics hjemmeside