Australske Sienna Skies er ute med sitt tredje album. Og denne gangen når bandet større høyder enn noen sinne.

Siden Sienna Skies ikke akkurat er allemannseie i Norge kan det være greit med en introduksjon; bandet startet opp i Sydney i 2006, og spiller en variant av eksperimentell post-hardcore. Sienna Skies etablerte seg raskt i det lokale rockemiljøet og opparbeidet seg en lojal tilhengerskare. Etter tre års intens øving fikk bandet platekontrakt, og ga ut sitt debutalbum Truest of Colors på New Justice Records i 2009. Sienna Skies ble raskt etablerte i sitt hjemland, og fikk utallige spillejobber på flere av Australias største musikkfestivaler. Med låter som Sea of Smiles, Breathe og Heartquake! på repertoaret, mottok bandet god respons i australsk presse, og har gjennom flere turneer de siste årene oppnådd status som et energisk liveband som gir alt på scenen. I 2012 kom deres album nr. 2, the Constant Climb, med en noe mer melodiøs stil enn deres foregående album. Forventningene var derfor store med hvilken retning bandets sound ville ta på neste album. Og nå er altså tredjealbumet ute.

Førstesingel Even Stronger har vært ute siden juni, og har gitt en pekepinn på hva som venter. Etter ett par gjennomhøringer slår man raskt fast at bandet har endret litt på lydbildet også denne gangen. Som ved de to foregående albumene, er det karakteristiske kombinasjoner mellom rolige og harde partier på nær sagt hver eneste låt. Sienna Skies finner ikke opp kruttet på nytt med Seasons, men det hele er dyktigere utført enn noen gang. Det virker som om bandet har satset på å skrive sanger basert på det beste fra sine foregående album.

Vokalist Steve Faull varier som vanlig på glimrende vis mellom growling og melodiøs sang underveis, og kombinerer sangstilene på ypperlig vis. Denne kombinasjonen sørger for at det blir mer variasjon på albumet. Gitaristene Nick Musgrave og Michael Sankey er i storform, og leverer blytunge, harde riff som går gjennom marg og bein. De svevende, episke gitarsoloene har aldri hørtes mer samspilte ut enn nå. Synthriffene fra Matt Wells glir perfekt inn i gitarmiksen, og sammen med Damon Brohier som slår så hardt fra seg at trommene konstant høres ut som maskingeværer, blir sluttresultatet fantastisk.

Høydepunktene er mange; det hardtslående åpningssporet Everybody’s Eyes, det fantastiske kampropet Revolution, og beinknuseren In my Bones er bare et fåtall som er verdt å nevne. Albumet er for øvrig godt produsert uten at sluttmiksen blir for glatt, slik at råskapen forblir i god behold. Med flere fengende refrenger er flere av albumets sanger skreddersydde til å fremføres live, noe publikum garantert vil merke.

Seasons viser et sultent band på kanten av sitt store gjennombrudd. Albumet bør hjelpe Sienna Skies til å oppnå dette på rekordtid. En klar kandidat til en av de beste platene utgitt i 2014. På Even Stronger skriker Steve: ”I’ll prove to you that I’m strong, much stronger than this!” På Seasons har Sienna Skies definitivt vist sin styrke med en maktdemonstrasjon av et album.