Etter at musikkprodusenten Aaron Jerome, bedre kjent som Sbtrkt, debuterte som den DJ i Øst-London fem år tilbake, var han nok ikke klar over at han kom til å over klubbscenen med sine urolige imponerende kombinasjoner av lyder, sammen med R&B/soul artister som Sampha (Sbtrkts høyre hånd) og Jessie Ware.

Både Sampha og Jessie Ware hadde nok ikke hatt en så stor solokarriere hadde det ikke vært for Jerome. Høye forventninger ble skapt. Den selvtitulerte debutalbumet skjøt fart på veldig kort tid tilbake i 2011. Nå er han tilbake med fersk materiale og nye tilskudd som blant annet Caroline Polacheck (den ene halvdelen av Chairlift) pluss den ferske rapperen fra Atlanta, Raury. Ezra Koenig fra Vampire Weekend gjester også platen.

Etter stor suksess, kan man da lure; holder oppfølgeren mål? Jeg vet ikke om dette var et bevisst valg fra hans side, det å strippe bort «piffen» fra albumet. «New Dorp New York» er kanskje den mest dansbare låten du får høre. Selv om albumet går i en annen retning enn det mange Sbtrkt-tilhengere muligens har sett for seg, betyr det ikke at albumet har noen gode kvaliteter.

Jerome vokser som artist, og det kommer til syne. Med låter som «Osea» med Koreless, «Wardrums» med Warpaint og «Voices in My Head» med A$AP Ferg, kan platen oppleves litt mer tilbakelent, mørk og abstrakt. Litt mer eksperimentell. Jerome har selv nevnt i et intervju med The Guardian at han har blitt influert av oppveksten, spesielt omgivelsene rundt. Han bodde på landet, hvor det er mindre støy enn det livlige østdelen av London har å tilby. Dette er et album som blir bedre og bedre om man lytter til den flere ganger.

Sjekk ut musikkvideoen til «New Dorp New York» under:


Facebook (Sbtrkt)
Hjemmeside (Sbtrkt)