Albumet drives av fyldige drømmende melodier, en nærmest hviskende Julia Holter som med sine myke vokaler minner om sirener som lar deg bli med i en slags myk sukkerspinn avantgarde-transe du ikke vil ut av. Det er tilgjengeligheten til pop-sjangeren som fenger i Have You In My Wilderness, en tilgjengelighet som tidligere har krevet at du har måttet jobbe før du fikk kjenne på godene. Holters tidligere utgivelser har alltid føltes som små kunstneriske pakker innbundet i referanse til forskjellige temaer og emner som har drevet Holter videre. Der Tragedy fra 2011 referte til en av de store tragediedikterne Evripides, hadde Ekstasis roten i moderne poesi, mens i Loud by Song roterte Holter seg rundt den romantiske musikalen Gigi fra 1958.

Åpningslåta Feel You har en undrende personlig tone over seg hvor Holter mimrer om regntunge dager i Mexico City og spør undrendende ”Can I feel you? Are you mythological?”. I likhet med Sea Calls Me Home, blir Feel You en umiddelbar favoritt.Have You In My Wilderness kan minne om salte bølger og hvite strender, og om en virkelig hører etter kan vokalene hennes til tider virke svimlende og pulserende til tross for den urokkelige stødigheten. I dette albumet tar Holter i bruk hennes klassiske sangtrening, kombinert med jazzens uforutsigbarhet. Låta Vazques er et godt eksempel på dette, med dens mettende skjønnhet.

Have You In My Wilderness kan føles som å se en gammel sort-hvitt-film av mennesker som beveger seg livlig og frimodige foran deg, som om de ennå ikke har forstått det at kameraet som følger dem betyr at deres nåtid fanges på film. Det er lett å leve seg inn i dette scenarioet og bli en del av det. Avslutningslåta som deler samme tittel som albumet fungerer derfor som en perfekt bittersøt endelse som møter melankolien som alltid har vært til stede i skiva, men som aldri har blitt ordentlig konfrontert før på slutten.

Have You In My Wildeness kan best oppsummeres som en våken hvile, det er en vakker perle i en samling gode skiver fra Julia Holter, og en sikker garanti på at musikeren kun blir mer sikker på sin rolle i musikken følger med.