Det nærmer seg et helt år siden fire unge spanske jenter hadde forført meg med deres lekne og herlig indierock. Hinds var nemlig ett av de bandene som hadde blitt plukket ut til By:Larms første internasjonale satsning. Månedene etter eksploderte etterspørselen til bandet, og nå er de ute med deres aller første album, Leave Me Alone.

På scenen er spanjolene energirike og ikke minst veldig skranglete, slik som et nyfødt indieband skal være. Dette er heldigvis noe som ikke har forsvunnet i studioet. Klart det er mer finpusset, men dette er ikke langt i fra det du får presentert i en Hinds-konsert.

De to vokalistene, Carlotta Cosials og Ana García Perrote, deler søsterlig på vokalen og synger helst over hverandre for å skape den skranglete følelsen. Sammen har de et karismatisk samarbeid som jeg savner i band med flere vokalister.

Gjennombruddslåten Bamboo står fortsatt som en av de bedre låtene på Leave Me Alone, men den er absolutt ikke alene. Den fengende singelen San Diego tar deg vekk fra alle kuldegradene og inn i varmen. Easy er enda et god eksempel på hvorfor 2015 har vært et hektisk år for Hinds. Det er en av de rolige låtene på albumet, samtidig som den klarer å beholde energien.

Albumet har sine svake øyeblikk med noen anonyme låter som virker litt halvferdige, selv om det er en del av sjarmen til Madrid-bandet. Dette gjør at Leave Me Alone ikke klarer å klatre helt opp på toppkarakterene.

Det er lett å dra en sammenligning til HAIM, men Hinds går en helt annen vei enn hva HAIM gjorde. Som de fortalte til The Guardian: “Pop handler om perfeksjon. Vi er det motsatte.” Dette gjenspeiler seg i Leave Me Alone som absolutt er en solid debut fra et band vi kommer til å høre mye fra i årene fremover. Kanskje er dette starten på en indiebølge fra Spania?