Radric Davis (Gucci Mane) startet som 14-åring å rappe og interessere seg for hip-hop kulturen. Han spilte inn sine første låter med Str8 Drop Records, og solgte dem på gata. Han ble senere linket til SYS Records, hvor han kunne signere eget materiale. Han ble introdusert til større navn som Big Cat for Big Cat Productions og Jeezy. Dette ga karrieren en kick-start. Han slapp albumet The State vs Radric Davis i 2009, som ble publisert av Warner Bros. Records. Han har også opp gjennom tidene publisert en rekke med singler og mixtapes, samt vært inkludert i flere remixer.

Som mange før han i hip-hop miljøet, er han kjent for å skrive provoserende tekster om autoriteter og livet som en "thug". I 2011 satt han 3 måneder i fengsel for å ha dyttet en kvinne ut av en bil i fart, og arrestert for å ha angrepet en soldat. I 2013 ble han tatt for våpenbesittelse, og muligheten var stor for at han skulle bli fengslet i 20 år. Straffen ble forkortet med 39 måneder, og deretter ble det kunngjort at han slipper ut i desember 2016. Men grunnet god oppførsel, slapp han ut 26.mai 2016. I juni annonserte han at sitt "post-prison" album var på vei, og det ble sluppet 22. juli 2016 med navnet Everybody Looking.

Selv etter fengselsoppholdet, forblir hans hat mot autoritetene i hans musikk. I albumets intro "No Sleep - Intro" beskriver han sitt hat mot dem, og hva han fritt kunne gjøre før han ble involvert med dem. Det musikalske er også veldig mørkt. Det starter opp med en tordenbrak, før den tunge bassen og dramatiske melodikken starter opp. Helhetlig, beskriver introen dette albumet godt. Det er et mørkt og sint album, med mye hat. Det er ingen up-beat rytmer eller muntre melodier. Alt er heller veldig tungt.

Dagen etter han slapp ut av fengsel, slapp han singelen "1st Day Out Tha Feds", som også er med i Everybody Looking. Her beskriver han livet i fengsel. Andre innsatte som spisset kniver, han frykter for livet, men lar seg ikke brekke. Flere av låtene handler mer eller mindre om fengselsoppholdet. "Robbed" er en metafor for da han ble frarøvet sin frihet av politiet, og at de er ute etter han.

I tillegg til å være en "thugrapper" har han en relativt god sans for instrumentering. I "Richest N**** In The Room" er det både en noe spennende harmonisering og en kompleks beat. En av de noe "lettere" låtene på albumet. Han rapper om seg selv, og han er den rikeste i rommet. Han verdsetter sin formue, og dette var kanskje noe som motiverte han da han var i fengsel. Derfor er kanskje denne låten noe "gladere". Denne typen utarbeidet instrumentering blir også brukt i låten "Pop Music" og "At Least a M".

"1st Day Out Tha Feds" har allerede toppet mange hitlister, og albumet har fått god kritikk. Han har en fresh start og en lys fremtid i møte, til tross for at det starter opp relativt aggressivt med Everybody Looking. Forhåpentligvis holder han seg unna trøbbel og holder seg til å jobbe seg oppover i musikkverdenen.

Hør Everybody Looking på Spotify