I går slapp Laleh albumet Vänta!, som er hennes syvende album. Hun har både skrevet låtene sine selv og utgitt albumet selv. Akkurat dette er noe Laleh har vært opptatt av helt siden hun begynte med musikk; Å gjøre selv, å gjøre musikken helt til sitt eget. Ha kontrollen.

Flere av låtene på Vänta! er allerede sluppet som singler i forkant av albumslippet, deriblant den første låt på albumet, den søte Sand Överallt. Laleh har en nydelig stemme, som er søt og kraftig på samme sted. Musikken til Laleh fremstår «leken», uten at dette sier noe om kvaliteten. Albumet er en hyllest til barnet i oss, og blant det barnlige stikker alvoret fram.

«jag skrev mitt namn på stranden / havet bara sköljde bort det / försökte hålla kvar det / havet slog och skratta åt mig »

Tittellåta Vänta er en sår, nydelig låt, som rett og slett har blitt min personlige favoritt fra albumet. Teksten er vakker og vemodig, og kler den lyse, klare stemmen til Laleh. Det er en sånn låt som jeg fort setter på repeat, for å høre flere ganger.

«vi ba vänta på att någon / skulle lägga märke till oss»

Tack Forlåt var første singel fra albumet, og det er nok mange som har hørt den før. Det er en fengende poplåt, som er det jeg vil kalle en typisk radiohit. Den har et refreng som setter seg raskt og som det er lett å synge med på.Den 51 sekunder korte Hela Bilden blir som et slags mellomspill mellom de fire første låtene, som er på svensk, og de fem siste låtene, som er på engelsk. Å la albumet bli delt opp på den måten, med å sortere låtene med svensk og engelsk tekst, er ikke noe nytt. Dette har Laleh gjort før, og det skaper en slags ryddighet.

På dette albumet er det låtene som er på svensk som treffer best hos meg, generelt sett. Jeg synes de fremstår mer personlige, og jeg synes de har mer driv i seg. Flere av låtene med engelsk tekst trengte mer tid for å vokse på meg. Noen av dem fremstod rett og slett som kjedelige i starten. Knock Knock er en av disse. Jeg har hørt på låta om og om igjen, med et slags håp om at den vil vokse på meg. Foreløpig har den dessverre ikke klart det.

Heldigvis ingen regel uten unntak. It Was All For The Kids er en fin låt som starter rolig, og bygger seg opp. Jeg liker teksten godt, og den er veldig spot on på hvordan samfunnet i stor grad er; vi skal selvrealiseres, fylle dagene med jobb, drømmer og sosialisering, og selv om teknikken aldri før har gjort ting enklere for oss har vi aldri før hatt så liten tid og vært så stressa. Der vi er i ferd med å koke kloden dytter vi ansvaret fra oss, og går for enkle løsninger og dårlige unnskyldninger.

«and I know we might be gone / right before we get to see it»

Kort oppsummert er Vänta! et album jeg liker. Laleh kan musikk, og dette er et album med mange gode låter. Hun er en habil låtskriver, og tekstene hennes fortjener å lyttes til.

For de som ønsker å se Laleh live, spiller hun på OverOslo allerede 19. juni.