Det første man tenker på når man hører albumet Communal Work av Benedikt er soundet og låtene til Sufjan Stevens. Det er nedpå og vart og den karakteristiske banjoen klinger i lydbildet. Det er også lett å tenke på to artister som ikke veiva med flagg og faner i musikken sin, nemlig Nick Drake og Elliott Smith. Musikken til Benedikt er som skapt for ettertanke og ro.

Bandet består av hele ni medlemmer, og bandmedlemmene har bakgrunn fra bl.a. Whales &This Lake og Jouska. Vi kan godt kalle bandet for et musikkollektiv. Dette kollektivet møttes på ei hytte i Rondane og snekret ut albumet. Dette har de brukt lang tid på. Det viser seg å være vel anvendt tid, for Communal Work har blitt ei aldeles nydelig plate!Den vakre singelen KMG har blitt listet av NRK P3. Det skjønner man, for det er en låt det er umulig å mislike. Fint akustisk gitarspill, flott koring og generelt en sterk låt. På The Fellowship får vi strykere og forvrengte gitarlyder. Tittelsporet og sistesporet er rene instrumentallåter, men de gjør seg likevel godt som en del av helheten på plata. Ellers er Paper Mache en fin sak, både låt og video. Enda en låt som kunne gått rett inn på en Sufjan Stevens-plate.

Nå skal bandet – eller kollektivet om du vil – ha slippfest på Kulturhuset 6.juni. Ingen grunn til å ikke møte opp der. Hvis de er like bra live som på plate, garanterer jeg en fin stund.

Sjekk ut videoen til Paper Mache her:

Facebook-siden til Benedikt