Chris Thompson (71) er for mange nordmenn synonymt med stemmen fra Manfred Mann's Earth Band, hvor han var medlem fra 1975-79 og diverse gjenforeninger på 80- og 90-tallet. Han har også hatt norsk backingband de siste årene: det bergensbaserte Mads Eriksen Band. Musikken er både rock, pop, soul og blues.

Den doble samleplata Jukebox - The Ultimate Collection kom første gang ut på hans eget selskap i 2015, men ble relansert i sommer på britiske Esoteric/Cherry Red. Den tidligste innspillingen er fra 1979 med den amerikanske gruppa Night: topp 20-hiten If You Remember Me. Enda mer kjent er You're The Voice, som Thompson var med på å skrive og som var en kjempehit med John Farnham i 1987. Newzealandske Chris Thompsons soloversjon er like god.

Låtene her fra Manfred Mann's Earth Band-tida kommer i form av sterke liveopptak: Father of Day, Spirits in the Night, Martha's Madman, You Angel You, The Mighty Quinn, Runner, Don't Kill It Carol, Davy's On The Road Again og balladeklassikeren Questions. Sistnevnte spilte MMEB aldri live, men har lenge avsluttet Chris Thompsons konserter.

I coverheftet kan vi lese hans kommentarer til hver sang. Dessverre er ikke innspillingsåret alltid oppgitt. Men jeg ser at flere låter er skrevet sammen med keyboardist Gunnar Bjelland fra Mads Eriksen Band. Blant godbitene er duetten med souldronningen Mavis Staples (The Fire), Brian Mays gitar på A Shift in the Wind, den akustiske versjonen av Thunderchild (fra rockemusikalen "The War of the Worlds") og Angel, som er noe så sjelden som en engelskspråklig versjon av en norskspråklig klassiker. Marius Müller skrev låta som Engel, og det var meningen at han skulle lage en ny utgave med Thompson. Men så døde Marius.

Jukebox - The Ultimate Collection består av 36 låter og inkluderer alle dem man forbinder med Chris Thompson. Han framstår virkelig som en dyktig låtskriver her, og stemmen har holdt seg godt helt fram til de nyeste innspillingene fra 2014.