Trioen fra Nashville, Tennessee - med Michael Parks Jr. på (hovedsakelig) bass og vokal, gitarist Ben McLeod og trommis Robby Staebler - begynner å få en skikkelig kvalitetsdiskografi siden debuten i 2012. Bandets nye album, Nothing Is The Ideal, som utgis på New West Records, skiller seg en smule fra forgjengerne. Om den ikke like god, så har den absolutt sine høydepunkt.

Sjangermessig er det ikke lett å plassere All Them Witches, i hvert fall ikke helt konkret. De mikser sammen ulike uttrykk og viser gang på gang at de har full kontroll, om det så er tung, seig rock, metal, blues, country eller psykedelia. Eller som på denne utgivelsen - mer halvakustiske ballader.

Nothing Is The Ideal er bandets sjette albumutgivelse, og innspilt i Studio 2 i legendariske Abbey Road med lagkompis og stødighetsmaskinen Mikey Allred bak spakene. Den åpner nedpå med Saturnine & Iron Jaw, men det heavy gitarriffet etter vel to og et halvt minutt endrer både fart og trøkk i låta, og danner en fin overgang til Enemy of My Enemy. Her jobber den resolutte gitaren utrettelig, før hele bandet senker pulsen og tar en tominutter i instrumentale Everest.

See You Next Fall framstår som et av albumets beste spor. Det er en nesten ti minutter lang låt, som i stor grad droner av gårde i samme sløye beaten før den smått kaotisk fader ut i løpet av det siste minuttet. Singelen The Children of Coyote Woman ga oss i sommer en viss anelse om at All Them Witches sitt nye album ville inneha et litt annna låtmateriale enn før. Dette er en nydelig ballade som skaper en slags ørkenaktig atmosfære. 41 er også en høvelig rolig sang, men byr innimellom på mer energiske partier, der særlig gitaren får utfolde seg. Lights Out er en lett hissig rockelåt før behagelige, akustiske Rats In Ruin runder av albumet.

Nothing Is The Ideal er en helhetlig plate med mange fine øyeblikk, men mangler den spontane, jam-aktige følelsen man som lytter fikk på bandets tidligere utgivelser. For trioen selv er det nok likevel et løft å endre noe på strukturen i låtoppbygging og i album som konsept. Solide er
All Them Witches uansett.Bandets hjemmeside her