20. august 2020 døde Justin Townes Earle bare 38 år gammel. I november kom nyheten om at Steve Earle ville utgi et tributealbum 4. januar på det som ville vært sønnens 39-årsdag. Earle skriver at han laga dette albumet på akkurat samme måte som han har laga alle sine album - først og fremst for seg selv. Men han er samtidig ærlig om at dette var den eneste måten han kunne si adjø til sønnen på. Resultatet har blitt en gjennomført og interessant utgivelse.

J.T. inneholder elleve låter. Ti av disse er skrevet av Justin Townes Earle og en, Last Words, av Steve Earle selv. Earle senior har henta låter fra flere utgivelser i sønnens katalog, og gjort dem om til personlige utgaver. Flere av låtene Earle fremfører har en spesiell nerve.

Albumet åpner med en bandversjon av I Don´t Care fra Justin Townes Earles 2007-debut, Yuma. Fra The Good Life (2008) får vi en mer bluesy variant av Ain't Glad I'm Leaving, balladen Far Away In Another Town, en kortere og litt raskere Turn Out My Lights, og en mer groovy Lone Pine Hill.

Videre gjør Earle gode tolkninger av The Killed John Henry fra Midnight At The Movies (2009), Maria fra Nothing´s Gonna Change The Way You Feel About Me Now (2012), Champagne Corolla fra Kids In The Street (2017), og i særlig grad tittelsporene til Harlem River Blues (2010) og Justin Townes Earles siste album, The Saint Of Lost Causes. Sistnevnte her er absolutt et høydepunkt på en jevnt over god skive.

Earle synger med innlevelse og det er rørende å høre måten han skildrer sønnens låter på. Sammen med The Dukes har den rutinerte musikeren på J.T. satt sammen en verdig hyllest til sin avdøde sønn, men også til en stor musiker som dessverre gikk bort så altfor tidlig.