Ole Kirkeng har det som skal til for å bli Norges neste store singer-songwriter: Han er god historieforteller med tekster som tidvis er morsomme og ironiske, har en lys og vakker stemme, og lager varierte sanger i skjæringspunktet mellom pop, folk og americana.

29-åringen fra Oslo vant Spellemannprisen for sin første plateutgivelse, Rocking Chair EP, en 4-spors tolvtommer fra 2021. Det var i countryklassen, og åpningslåta fra full-lengderen Still Not Lost er pur countryrock: Still On My Mind er en fengende, sprudlende og morsom sang med mye steelgitar ved platas produsent Geir Sundstøl, som ellers spiller på mange andre strenger her.Den slentrende, The Band-inspirerte poplåta Mutual Friend byr på mandolin og glockenspiel. Million Miles er i Neil Young- og Jackson Browne-tradisjonen, med lekker steelgitar og koring ved amerikanske Courtney Marie Andrews, som Kirkeng var turnébassist for mens han studerte på Berklee i USA. Akkurat som på åpningslåta kan vi her nyte de tøffe bassgangene til Darling Wests Tor Egil Kreken.

Teksta til Fall In Love With You (At IKEA) er like vittig som de John Prine skrev på sitt beste. Det er en stemningsfull ballade med munnspill og sydhavsrytmer. I det hele tatt er side A på denne lp-en aldeles glimrende.

B-sida begynner med et nytt høydepunkt, Stupid Questions. Dette er fengende poprock med morsomheter som "and while you're sitting here with your decaffeinated coffee, she's doing more cocaine than Stevie Nicks could".

Jeg får ikke helt taket på Memory Avenue, som er klisjéfylt americana. Derimot digger jeg den smellvakre balladen Highway Blues og avslutningen med den stemningsfulle, episke Still Not Lost, der melodien har lånt litt fra Bob Dylans Not Dark Yet. Produksjonen er inspirert av Daniel Lanois, og mot slutten er det elegant tromming ved Erland Dahlen.

Ole Kirkeng har med Still Not Lost lagd et debutalbum som det skal vanskelig gjøres å overgå i Norge i år. Varierte melodier, gode tekster, super produksjon og spill - hva mer kan man ønske deg?