Basia Bulat var et ukjent navn for meg før jeg satte på ”Oh, My Darling” for første gang, men allerede etter første gjennomhøring var jeg fortapt i musikken hennes. Et rett og slett fantastisk album som kan plasseres i folk/pop/singer-songwriter-sjangeren. Hvis man skal fortelle litt mer om hvem Basia er, så er ho fra London, Ontario i Canada, og ”Oh, My Darling” er hennes debutplate. Albumet har blitt spilt inn med hjelp av produsent Howard Bilerman, kjent fra det smått legendariske albumet ”Funeral” fra Arcade Fire.

Albumet starter med lekker ukuleleklimpring på førstelåten (som også er albumet korteste med sine 1 minutt og 13 sekunder), ”Before I Knew”. Man føler at standarden har blitt satt, men Basia setter standarden enda høyere på låt to, ”I Was A Daughter”. En meget bra låt, med taktomslag fra det rolige til litt mer rytme, men likevel er ikke dette platens beste låt. Den kommer først på spor 5, ”Snakes And Ladders”, en låt som mikser Basias vokal, trommespillingen, strykerne og pianoet perfekt. Denne låten må rett og slett høres. Det samme bør man gjøre med ”The Pilgriming Vine” også, siden den også er blant platens aller største høydepunkt. Foruten at den er albumets lengste låt, så er den også et bevis på at Basia behersker å skrive usannsynlig flotte låter.

Albumet ”Oh, My Darling” er uten tvil en sterk kandidat til å bli kåret til årets debut-plate, og Basia Bulat har andre steder blitt sammenlignet med artister som Joni Mitchell og Feist, og jo da, det stemmer det, men likevel er Basia kun seg selv, og hun viser med sin plate at den canadiske musikken er blant det mest spennende som kommer ut i verden for tiden.

9/10

Offisiell hjemmeside for Basia Bulat

Basia Bulat på Myspace