Drøye to år etter Under The Iron Sea kommer Keane igjen med nytt materieale. Albumet Perfect Symmetry er Keanes tredje albumutgivelse. Albumene Hopes And Fears fra 2004 og Under The Iron Sea fra 2006 har begge fått strålende kritikker. Musikkbladet «Q»s lesere stemte de begge fram til Topp 20-listen over beste britiske album – noensinne(!). Tidligere her de blitt kalt «det nye Coldplay», men dette har Keane for lengst vist at ikke stemmer. De har helt klart skapt sin egen stil innenfor poprocken.

Med pianobasert popmusikk med Tom Chaplins myke stemme har vært Keanes varemerke på de to første platene og fram til i dag. Men hvordan ligger det an nå, låter det like fint som før og finner vi igjen den kjente pianorocken på Perfect Symmetry? Både ja og nei. Det er ikke noe problem å høre at det er Keane vi her med å gjøre her, men samtidig prøver de seg også på noen nye retninger. Blant annet er dette første plate Keane har tatt i bruk gitar. Gitaren har tidligere vært aktivt brukt i livesammenhenger, men aldri før på plate. Til tross for at piano har fungert som bare det tidligere, var det kanskje på tide med innslag av noe nytt på bandets tredje plate. Og allerede i første låt, Spiralling hører vi at Keane prøver seg på nye takter. Også i sangen Pretend That You're Alone hører vi at de prøver noe nytt med en litt mer «catchy» melodi.

Men plata er langt fra revolusjonerende. Vi finner nye takter, men det henger mye igjen fra de tidligere platene. Eksempelvis The Lovers Are Losing og Again And Again. På disse to sporene finner vi igjen gode gamle Keane. Men det er forsåvidt greit, i og med at de har vist at det fungerer tidligere. Pianopop er noe Keane mestrer og betyr derfor at det er trygt å fortsette med det. Tittelsporet, Perfect Symmetry, er i kjent Keane-stil og akkurat denne låta er helt klart blant albumets beste.

Dette er ikke noe dårlig album, det er virkelig bra, men man må nok like «Keane-sounden». Dersom man gjør det, vil nok plata klinge godt i ørene, men om aldri har likt Keanes musikk før, vil nok ikke Perfect Symmetry klare overbevise deg. Keane har laget et godt album, selv om det kanskje kunne vært interessant å høre enda mer nytt fra britene.

7/10Keane på Myspace