Med inspirasjon hentet fra tidlig 50 – talls pophits og tydelig kjennskap til andre nykommere som Best Coast gir La Sera oss låter om livet, døden, kjærlighet og hjertesmerte fanget i to minutter lange pop-perler.

Med bakgrunn i Brooklyn-baserte Vivian Girls har Katy Goodman noen års farsttid i indie-og undergrunnsscena i Brooklyn, der de har varmet opp for blandt andre Sonic Youth.
Et nytt Vivian Girls album er innen rekkevidde. Det er annonsert å skulle slippes i løpet av våren på Polyvinyl recording company som huser blandt andre Of Montreal. Dette blir Vivian Girls 3. Studioalbum.

Lette, porøse, drømmende melodier preger størstedelen av dette selvtitulerte albumet, og debutplaten til La Sera. Ingen av låtene strekker seg utover snaue tre minutter, men det hjelper lite når, etter et par gjennomlyttinger, albumet på snaue tretti minutter, høres ut som en eneste lang låt.
Der Best Coast tipper uti surf-sjangeren, gjør de det med overbevisning og suksess. La Sera går for stille i dørene til å gjøre et særlig intrykk. Dette er med unntak av første låta. Beating Heart. Denne står igjen som en soleklar vinner. Koring akkompagnert av gitarplukk introduserer låta før softe basstrommer og en like soft og sår vokal trer frem fra mørket. Der resten av albumet er å ligge i parken med en øl, midt i juli og nyte sommersola er denne låta å vandre alene gjennom mørklagte gater, under regntunge skyer, etter midnatt. Der resten av plata er Best Coast er denne låta Beach House. Dette er platas beste låt, noe det også var stor enighet om under konserten hun fremførte på Revolver tidligere i vinter. Mot slutten av denne fantastiske, magiske låta skjærer gitaren gjennom og overtar for vokalen, like sårt. Jeg håper dette er en smakebit på hva vi kan vente oss av La Sera’s neste utgivelser.

For å trekke ut en annen låt, Dove into Love gir litt av den samme følelsen Beating Heart gjorde.
En lett og vakker ballade som også er snudd litt vekk fra den mest typiske lo-fi popen.

Alt i alt for mange skuffelser på en og samme plate, men med et lite knippe usedvanlig vakre og vellagde låter er det verdt en gjennomlytting.


La Sera på Myspace