Thomas Bergli, aka Sarke slipper i disse dager skive nr to; "Oldarhian. Sarke, altså Thomas, spiller eller har spilt i band som Khold, Tulus og Old Mans Child. Rimelig feit CV det der og når han igjen teamer up med Nocturno Culto fra Darkthrone er både kvalitet og erfaring godt ivaretatt. Plata gis ut på Indie Recordings som jo heller ikke er noe svakhetstegn.

Inspirert av tungrock fra 70 tallet, thrash/speed fra 80 tallet og black metal fra 90 tallet lyder Sarke, altså bandet, både nostalgisk og nytt. Særlig keyboardet dytter Sarke hakket bortenfor de opplagte sammenligningene. Det er mørkt og dystert med tekster som er alt annet enn oppadgående. Samtidig legger de inn mere rocka, groovy partier som virker befriende på et ellers negativt formanende uttrykk. Kanskje ikke så rart, men en blanding av Khold og Darkthrone er ikke langt unna virkeligheten.

"Oldarhian består av 10 låter som jevnt over holder god standard. Det er vrient å skille alt fra hverandre for selv om dynamikk og det meste er på plass blir helheten enspora. Jeg skulle gjerne hatt noen kanonriff innimellom her, men det lar vente på seg. Tempoet rusler av gårde på en passende måte som gir de doble basstrommene mye fritid. Tungt og digg.

Kanonriff eller ikke, det meste her låter temmelig kule. En klar produksjon som passer musikken bra. Likte du første skiva digger du denne. En krysning mellom gammelt og nytt, hardt og tungt. For selv om det ikke kvalifiserer som ekstrem metal har Sarke en ganske ekstrem aura rundt seg.

Sarke