Indie-rockerne i Howler fra Minneapolis har ikke mange årene på bandbeina. På kort tid har de rukket å gi ut en EP og bli en skikkelig snakkis blant forventningsfulle musikkjournalister, bransjen for øvrig og nysgjerrige lyttere. Det hele ledes an av den unge gitaristen og vokalisten Jordan Gatesmith. Så hva er det snakk om? Hva kan vi forvente av debuten, med den treffende tittelen, America Give Up, som nå er ute på Rough Trade?

Forventninger kan være utfordrende. Det er ikke alltid at resultatet samsvarer med hypen. Howler fortjener imidlertid ros. Det er en spennende albumdebut bandet leverer. Her er kvalitetssterke og fengende låter som smitter og får opp humøret. Gode gitarriff og melodilinjer fra Gatesmith, og herlig samklang mellom de øvrige musikerne. Det er praktfullt å lytte til Beach Sluts, America, Wailing (Making Out), I Told You Once og Back Of Your Neck. Her er Howler bortimot magisk, akkurat slik The Strokes var med sin albumdebut, Is This It, fra 2001. Og parallellene til The Strokes er hørbar i Howlers uttrykk.

Det er ikke banebrytende det Howler gjør. Formelen er forholdsvis enkel og vanlig. Men nettopp det er bandets styrke. De lager gode sanger på en enkel måte. Om Howlers debut er tidløs, står seg slik mange andre forventningsfulle debuter har gjort, gjenstår å se. The Strokes mistet litt av retningen. Får håpe Howler ikke kommer ut av kurs. Skulle de det, har man heldigvis America Give Up å kose seg med.
Mer om Howler her.