Tulus trioen med vokalist Blodstrup og trommis Sarke i front er tilbake med sitt femte studioslipp Olm og Bitter. Begge gutta trakterer instrumenter i black metal bandet Khold også og de siste årene har Tulus og Khold byttet om å ha første prioritet. Khold slapp knallsterke Hundre År Gammal tilbake i 2008 mens siste Tulus slipp, Biography Obscene kom tilbake i 2007. Aktuelle Olm og Bitter følger ikke så godt opp i Tulus gangen ifra tidligere år, men mer som Khold med noe attåt.
Khold har hele veien kjørt på med enkle stemningsfylte melodier som får det minimale til å kjennes maksimalt. Deres unike form for black metal (som så med Tulus) gjøres enkelt uten noe jåleri. Men med evnen til å komponere gode låter som arrangeres effektivt får Tulus bra mye ut av enkeltheten sin.
Tekstene er gode og budskapet kommer klart frem i musikkbildet og selvom det etter et par runder føles noe repetivt blir man aldri så lei at de pakkes vekk for godt. Det er groovy og fengende uten å miste det eksteme aspektet. Personlig har Khold vært favoritten og Tulus bare vært "det andre bandet" men denne skiva melder seg seriøst inn på spillelista fremover.

Sluppet på Indie Rec.

Tulus på MySpace.com