Elsa & Emilie slapp debutalbumet sitt 8. september. De to jentene fra Haugesund har spilt inn låtene til Endless Optimism sammen med Anders Bjelland og resten av bandet til mentor Helge Toft. Albumet inneholder blant annet singlen Run, som ble en stor hit på norsk radio.

Det hele starter med de vibrerende tonene til Endless Optimism, som albumet er oppkalt etter. Det er søtt og enkelt. Her blandes både synth og folk.
Another Day er albumets andre singel, og ble sluppet 9. Juni. En spennende låt, som løftes av et godt band. En god miks av First Aid Kit og Highasakite.
Jentene kommer fra samme videregående som Susanne Sundfør og LidoLido. Det virker som de er klare for en like suksessfull fremtid, og i det de siste tonene synker inn i stillheten virker det utrolig realistisk.
Run gir det hele en ekstra dimensjon. Dypt og eterisk.
Så braker We Want It All løs. En liten bombe av synthesizer, slagverk og lyse vokaler. Til tider bærer det preg av litt for mange gode ideer presset inn i en.I All Our Money har Elsa og Emilie den deiligste engelsk uttalen, noe som gir sangen en forunderlig vri. Men den når ikke helt opp. Følelsen av at man har hørt det før hjemsøker melodien.
Mørke tekster er penslet over med feel-good melodier og tamburin. Jordnært og mystisk.

Firemaker er en deilig pause fra den smilende pop musikken. En rolig, akustisk begynnelse bygges sakte, men sikkert oppover til en saktegående poplåt. En akustisk versjon av denne ville nok overgått mye.
Young And Beautiful har et enkelt lydbildet, og god tekst. Behagelig og nydelig. Dette er sangen man hører på etter en litt for lang dag. Den har enkle, kjølige toner, og skiller seg ut sammen som en av de beste låtene på debutalbumet.Everybody Knows er en melodiøs slutt. Fengende toner og et bra refreng. Sangen vekker bilder av sommerfugler og murrende byliv. Slagverk og god tekst har aldri vært en dårlig kombinasjon, og dette er en sterk slutt på Endless Optimism.

De Sony-signerte sangerinnene skuffer ikke, men det er heller ikke noe høydare. Albumet blender seg litt inn i mengden. Sangene er gode, og viser til en lys framtid. Neste gang blir det nok utrolig bra.

Trackliste:

01: Endless Optimism
02: Run
03: Another Day
04: We Want It All
05: All Our Money
06: Firemaker
07: Young And Beautiful
08: Everybody Knows


Hør albumet her!