Den kontroversielle Chicagorapperen er aktuell med nytt album, noe som kan overraske en hver med tanke på denne tweeten fra desember 2016, der han sier følgende etter at NERD freestylen hans ble tatt ned fra SoundCloud.
DROGAS Light blir det første studioalbumet hans på to år, og det åttende i rekken. Etter Tetsuo & Youth har Lupe Fiacso publisert en samling av mixtapes, ellers har det med unntak av noen twitterbeefs, vært stille. Tetsou & Youth var første del av en trilogi, mens DROGAS Lightblir den andre, som etterfølges av Drogas Skulls. Med denne trilogien vil Lupe Fiasco si farvel til fansen. Vi får se om det er det siste vi hører fra rapperen.

Fra det fjorten låter lange albumet har det allerede blitt sluppet fem singler. Dette er de sporene på platen som er mest mainstream, blant annet Made In the USA feat. Bianca Sings. En sinna og politisk ladet låt, men samtidig veldig klubb – og radiovennlig.Aktuelle tekster med hit – potensiale

Første halvdel av platen er en politisk statement og det er sinne, samtidig som alle låtene kan få fart på et hvert dansegulv. Låt nummer to, NGL står for “Niggas Gonna Lose”. Gjennom albumet er volden og den vanskelige hverdagen for fattige afroamerikanere i USA et gjengående tema. Lupe Fiasco har virkelig laget noen gode historier her, lyrikken og historiene er det ingen ting å si på. Fra spor en til ti er vil jeg si at DROGAS Light er et lyrisk funn, som både er aktuelt og vesentlig for nåtidens politiske situasjon i USA.

Spor nummer ni er et avbrekk fra nattklubbvibben, Kill, med Ty Dolla $ign og Victoria Monet som tar det hele ett hakk ned, med dype basstemmer i bakgrunnen. R´n´B faktoren er høy, og man faller inn i en nydelig flow. Sangen er neste fem minutter lang, men det gjør ingenting.

Hørt det før

Etter avbrekket blir platen forandret. Fiasco går fra sint, politisk og nyskapende til topp 20 med kleine mannlige vokaler i refrenget. Man har hørt det før. Det kan høres ut som Lupe Fiasco har laget en 10 låter lang plate med sanger han selv digger og som han har skrevet med lidenskap. Etter det har han slengt på noen klisjer for å prøve å opprettholde arven etter Superstar og The Show Goes On.

Låten Pick Up The Phone har vi alle hørt før på en eller annen måte. Den mannlige vokalen er ikke kreditert, det kan være like godt. Forvirringen forsetter med Its Not design. Dette er klubbmusikk med capslock.

“You better love your mama”

Låt nummer tretten, Wild Child har et helt identisk oppsett som Pick Up The Phone. Wild Childblir definitivt en av årets sommer-hiter, men det betyr nødvendigvis ikke at det er bra. Men Lupe redder seg litt inn med siste sang More Than My Heart, som er en kjærlighetserklæring til hans mor.

Når alt kommer til alt tror jeg at alle singlene på platen er, og kommer til å bli, spilt mye på både radio og på sene vårkvelder. Lupe Fiasco har laget en fengende og aktuell plate. En god oppfølger til Tetsuo & Youth. Han ennå er og han beviser at han enda er en av de beste låtskriverne i sin sjanger.

Albumet kommer 10. Februar.(Facebook)
(Webside)