Bare ett år etter at han «covret» et knippe av egne låter på Søvnløse netter, gir en av bautaene i norsk rock, Michael Krohn, ut en ny versjon av den gamle Raga Rockers-skiva Varme dager fra 1987.

Krohn har vist gjennom 40 år at han er en av våre aller beste låtskrivere og tekstforfattere. Både i Kjøtt, Raga Rockers og som soloartist har han gitt oss massevis av knallgode bevis på nettopp det. Låtene på Varme dager er da også helt der oppe blant det beste han har skrevet.

Søvnløse netter hadde han og musikerne ikke lagt seg så veldig tett opp til originalene. Bruken av bl.a. slidegitar og utforskende arrangementer gjorde sitt til at låtene fikk en hørbar ny tvist. På Varme dager har Michael Krohn og co lagt seg noe nærmere originalene fra Raga-skiva.

Albumet er mer nedstrippet enn originalen, Krohn har bl.a. utelatt synth og saksofon. På den nye versjonen er det gitar, trommer, bass, litt mellotron hist og pist og stemmen til Krohn vi hører.

Noe av det som gjorde 87-versjonen av Varme dager så bra, var det tunge, massive øset som låtene var drapert i. Låtene festet seg som klister i hodet, det var suggererende og til tider repetitivt, men det funka.

Det seige og massive øset syns jeg man til en viss grad mister på den nye versjonen av Varme dager. Når det er sagt så er det andre ting som like bra eller bedre på den nye versjonen. Lyden og produksjonen er mye varmere, fyldigere og mer organisk enn i 1987, og Michael Krohn synger som en gud, minst like bra som for 32 år siden.

Det er absolutt et solid "coveralbum" Michael Krohn har begått, så får det være opp til lytterne å diskutere hvilke versjoner som gjør seg best. Kjøp for all del skiva, men lag gjerne en spilleliste med versjonene fra 1987 og 2019 vegg i vegg. At låtene og tekstene fra Varme dager, uansett versjon, står fjellstøtt, er hevet over tvil.
Facebook-siden til Michael Krohn