Siden debut-skiva “Thrash Metal” i 2007 har norske Blood Tsunami vært en av flaggbærerne for den norske thrash metal-scenen. På denne scenen som må sies å være særdeles black metallinspirert stikker Blood Tsunami seg bra ut med sin blanding av beinhard deaththrash og mer melodiøse partier. Ingen tvil om at inspirasjon fra både europeisk og amerikansk metal ligger til grunn her. Men istedenfor å sulle det bort i en fremadstormende trang til å gjøre alt så jævla nyskapende tar Blood Tsunami tak i basisen og jobber heller på bakkenivå. Og kanskje derfor låter det også kanon.

“Grand Feast For Vultures” fortsetter riff-kavalkaden fra forrige album og utviklingen har ikke stått stille. Mange av riffa fortjener diplom for både aggressivitet og groove. Men viktigst av alt høres bandet mer samspilt og “enige” ut. Her er det en komplett maskin som hamrer løs på de små spikerne som stikker opp. For det er dessverre et par små spikere som fortsatt må ned, men de er såpass ubetydelige at de med letthet kan overses. Når man snakker god thrash så er det svært lite som betyr noe, annet enn at det fenger, groover og rocker all night long. Og “Grand Feast For Vultures” holder i hvert fall stand til langt utpå morran.

Som på forrige skiva har de tatt med en dritlang instrumental låt, nemlig “Horsehead Nebula”. En kul greie jeg håper de fortsetter med. Dritlange instrumentale thrash-låter er ikke hverdagskost. “Laid To Waste” er en annen høydare som mot slutten er helt latterlig fet. Growlinga til bassist Bosse og trommene til Faust er forbedret siden sist, det samme går for produksjonen. Noe fyllstoff finnes fremdeles, men skiva innehar kvaliteter som gjør den spennende etter flere gjennomhøringer.

Legender som Destruction og Kreator kan tydelig høres i låtene, men også mer Iron Maiden-aktige partier. Doble gitarsoloer og treige kordskifter er med på å gi skiva en breiere plattform. Men det er fullt og helt den sylskarpe riff-thrashen som gjelder her.
Thrash till death!

8/10


Blood Tsunami-space