Fysisk Format har nyss sluppet en split-skive med bandene Haust og Next Life. Skiva kom som et resultat av god stemning bak i turnèbilen de delte på Norgesturnèen i fjor. Begge banda skal slippe plate i 2010 så dette blir en liten forsmak på hva vi har i vente. Et smart lite triks for å holde publikum varmt. I tillegg er den limitert til 500 eks og er kun å få på vinyl. Swell!

Haust er føst ut med fire låter. I forhold til debutskiva låter dette her mere lyttervennlig. Det er streitere takter og mer lettfattelige komp. Aggressiviteten er derimot uforandret. Det skrikes, sparkes og slåes minst like mye som før, men med en mer groovy beat. Og det låter fortreffelig. Tøffe låter som dundres fram av et usynlig beist. Både "Skate Rock" og "The Family" er låter de definitivt bør ha med på den kommende skiva. Her er det bare å glede seg for i mai skal visstnok "The Power Of Horror", Hausts' andre plate slippes.

Next Life avslutter plata med sine fem låter. (I hvertfall på den digitale promoen jeg fikk.) Next Life har etter 10 år med trommemaskin gått til det drastiske skrittet å skaffe seg en levende vaskekte trommis. Og det i seg selv må jo være en drøy utfordring. Særlig for den utvalgte trommis. For her er det næimen ikke mye "hverdagsrytmer". De har et mer elektronisk-kaotisk sound, men med midlertidige holdepunkter. Til tider holder jeg godt følge, men det er også lett å dette helt ut. Kredd for god dynamikk og noen heftige enere. Det er fire låter fra forrige skiva, gjort på en ny måte, og èn ny låt som også vil være på den kommende tredje-skiva. For fans av aggressivitet, støy og kompleksitet.
Haust på Myspace
Next Life på Myspace